ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Ρωσία καλεί ΕΕ για τους αμάχους

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

08/07/2014
Να λάβει δράση καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ρωσία απέναντι στις απώλειες αμάχων κατά τις επιχειρήσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μόσχα ζήτησε να δοθεί «κατάλληλη απάντηση» στις απώλειες αμάχων, τονίζοντας ότι δεν φθάνει οι Βρυξέλλες να ζητούν κατάπαυση του πυρός, καθώς, απ' ό,τι φαίνεται, «οι αρχές του Κιέβου κωφεύουν στις εκκλήσεις». 
Σύμφωνα με τη Ρωσία δεν υπάρχει βούληση από πλευράς Ουκρανίας να σωθούν ανθρώπινες ζωές και κάλεσε την Ε.Ε. να αναλάβει δράση λαμβάνοντας «κατάλληλα μέτρα». 
Στο μεταξύ, τρεις γέφυρες σε οδούς - κλειδιά για την προσέγγιση του Ντονέτσκ ανατίναξαν την Δευτέρα φιλορώσοι αποσχιστές της ανατολικής Ουκρανίας, προσπαθώντας να καθυστερήσουν πιθανή επίθεση στην πόλη από τις κυβερνητικές ουκρανικές δυνάμεις στο προπύργιό τους.
Αποσχιστές αντάρτες εκδιώχθηκαν από το Σλοβιάνσκ και άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, μετά από επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού μέσα στο σαββατοκύριακο και ανασυντάχθηκαν στο Ντονέτσκ, πόλη 1 εκατομμυρίου κατοίκων, το οποίο, μαζί με την ομώνυμη επαρχία, οι φιλορώσοι έχουν ανακηρύξει σε αποσχιστική «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου