ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μόνο 11 χώρες παγκοσμίως δεν εμπλέκονται σε κάποια σύγκρουση!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Αυγούστου 20, 2014 at 10:00 πμ, Last Updated: 
μόνο-11-χώρες-παγκοσμίως-δεν-εμπλέκονται-σε-κάποια-σύγκρουση
Από τα 162 κράτη τα 151 βρίσκονται σε κάποια μορφή διαμάχης
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου για την Οικονομία και την Ειρήνη (IEP) καθώς δείχνουν ότι ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και λιγότερο ειρηνικός από το 2007.  Στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης η Ισλανδία κατατάσσεται ως το πιο ειρηνικό έθνος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ακολουθούν η Δανία και η Νέα Ζηλανδία.

Οι πέντε λιγότερες ειρηνικές χώρες από την άλλη είναι κατά σειρά: η Σομαλία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν και στην τελευταία θέση Συρία.
Η Γεωργία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Λιβύη στην συγκεκριμένη λίστα σημειώνεται ότι προσπαθούν να επιτύχουν ειρήνη και ότι γίνονται κινήσεις για πολιτική σταθερότητα και έτσι δεν βρίσκονται στην πεντάδα.
Οι μόνες χώρες που δεν συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή σύγκρουσης από τα 162 κράτη που υπάρχουν παγκοσμίως είναι η Ελβετία, η Ιαπωνία, το Κατάρ, ο Μαυρίκιος, η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Μποτσουάνα, η Κόστα Ρίκα, το Βιετνάμ, ο Παναμάς και η Βραζιλία.
Ωστόσο, αυτό δεν τους εγγυάται μια θέση στην κορυφή της λίστας, δεδομένου ότι η μελέτη βασίζεται σε 22 δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δαπανών κάθε χώρας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το επίπεδο της δημοκρατίας.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου δήλωσε σχετικά με τα ευρήματα: «Με δεδομένη την επιδείνωση της παγκόσμιας κατάστασης δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για τους θεμελιώδεις θεσμούς για την ειρήνη: η έρευνά μας δείχνει ότι η ειρήνη είναι απίθανο να ευδοκιμήσει χωρίς βαθιά θεμέλια».
«Αυτή είναι μια προσπάθεια αφύπνισης για κυβερνήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, επενδυτές και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα ότι η οικοδόμηση της ειρήνης είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του κόσμου», πρόσθεσε.
Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου