ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Διαβεβαιώσεις για διορθώσεις των λαθών στον ΕΝΦΙΑ

Σκληρή κόντρα για τον ΕΝΦΙΑ

20/08/2014

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτήρισαν τις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ ως «σπασμωδικά μαγειρέματα» με τον ο εκπρόσωπό τους Τέρενς Κουίκ να ζητεί την απόσυρση του νόμου.
Σε ακόμη μία ημέρα πολιτικής κόντρας για τον ΕΝΦΙΑ εξελίχθηκε η χθεσινή με την κυβέρνηση από την μια να διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «καλομελετημένο σχεδιασμό» με στόχο να υποτιμηθούν οι αξίες των ακινήτων.
Στο μεταξύ, απόλυτα βέβαιη ότι θα υπάρξει πλήρης διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός των δόσεων για την εξόφληση του συγκεκριμένου φόρου.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βούλτεψη, πέραν του ΕΝΦΙΑ, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα ενδεχόμενων φοροελαφρύνσεων - μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση - όσο και στο θέμα που αφορά τις αποζημιώσεις των Ελλήνων αγροτών μετά το ρωσικό εμπάργκο.
Όπως υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και οι αναγκαίες βελτιώσεις, ούτως ώστε «να αποκατασταθεί η τάξη».
Σε ό,τι αφορά τον ακριβή αριθμό των δόσεων η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί και τελικώς «θα το αποφασίσει η κυβέρνηση με βάση τις διορθώσεις και τις βελτιώσεις».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της συγκυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ.
«Όλα αυτά που διαπίστωσαν οι πολίτες όταν μπήκαν στο διαδίκτυο και είδαν τα εκκαθαριστικά τους, είχαν επισημανθεί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από αυτούς που ασχολούνται με τα ζητήματα φορολογικής πολιτικής. Ήταν ένας άδικος νόμος, ένας νόμος που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου