ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Καφές – Σοκολάτα: Δύο αλήθειες που ξαφνιάζουν ευχάριστα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Αυγούστου 23, 2014 at 9:30 μμ, Last Updated: 
καφές-σοκολάτα-δύο-αλήθειες-που-ξαφνιάζουν-ευχάριστα
Αποτελούν δύο πολύ αγαπημένα τρόφιμα, αλλά και συνήθειες ταυτόχρονα. Και είναι γεγονός, ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά, καθώς θεωρούνται εθιστικές τροφές.

Πρόκειται για τον καφέ και την σοκολάτα, ή την σοκολάτα και τον καφέ, που αναμφισβήτητα κάνουν πιο νόστιμη την καθημερινότητά μας.
Δείτε παρακάτω, δύο αλήθειες για τις τροφές αυτές:
Ο καφές ξυπνάει.
Αλήθεια: Η πιο γνωστή επίδραση του καφέ αφορά στο νευρικό σύστημα. Σε λογικές ποσότητες βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες γιατί προκαλεί εγρήγορση, αυξάνει τη συγκέντρωση και μειώνει την άνοια.Στον εγκέφαλο η καφεΐνη προκαλεί αγγειοσυστολή, ενώ στα περιφερειακά αγγεία διαστολή με αποτέλεσμα να μειώνεται η νύστα. Προκειμένου να επωφεληθούμε των ευεργετικών δράσεων του καφέ συστήνεται η καθημερινή κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών.
Η μαύρη σοκολάτα είναι υγιεινή.
Αλήθεια: Η σοκολάτα περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνη Α και Ε, λιπαρά, αμινοξέα. Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή) ασκώντας αντιθρομβωτική δράση και πρόληψη ενάντια στον καρκίνο. Επίσης, λόγω του μαγνησίου και του καλίου προλαμβάνει την υπέρταση, ενώ ο χαλκός που περιέχει συμβάλει στη σύνθεση μελανίνης στο δέρμα, Τέλος, παρέχει και μικρή ποσότητα σιδήρου που είναι απαραίτητος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης και την πρόληψη της αναιμίας. Ωστόσο, λόγω της υψηλής θερμιδικής της αξίας (τα 100γρ αποδίδουν 500kcal) θα πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες (30γρ/3 φορές εβδομαδιαία) στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Γεωργία Καπώλη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου