ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Α/ΓΕΕΘΑ βρέθηκε, υπουργός "αναζητείται", νέο μισθολόγιο "κλείδωσε" - Το "φθινόπωρο" των ΕΔ

ΠΗΓΗ : "  http://www.onalert.gr   " 

25.08.2014 | 00:01
Image
Επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι έχει βρεθεί. Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναζητείται αλλά κοντά είμστε. Για το μόνο θέμα που δεν υπάρχει κανένα ερώτημα είναι το νέο μισθολόγιο στρατιωτικών ,το οποίο εδώ και καιρό είναι έτοιμο στα συρτάρια του ΓΕΕΘΑ αλλά έχουν βάλει και μια επιτροπή η οποία υποτίθεται …το επεξεργάζεται!

΄Εχουμε και λέμε λοιπόν:

• Ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης θεωρείται ο βέβαιος διάδοχος του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου στην περίπτωση που ο τελευταίος κατορθώσει να πάρει ψήφο και να γίνει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO. Σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία υπάρχει η σιγουριά για το ποιος θα είναι ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ κι έχει σημασία ότι όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert ακόμη και ο Α/ΓΕΣ Χρηστος Μανωλάς που εθεωρείτο ο μοναδικός “αντίπαλος” Αποστολάκη για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ,έχει ενημερώσει ανώτατους αξιωματικούς για τις εξελίξεις. Ο Μανωλάς ξέρει ότι δεν έχει κανένα λογο να βιάζεται κι έχει έτσι κι αλλιώς καλή σχέση με τον Α/ΓΕΝ.

Αν ο Κωσταράκος εκλεγει τότε θα αποχωρήσει από τη θέση του μέχρι τον Δεκέμβριο.

•Για την αναζήτηση του νέου ΥΕΘΑ τα ΄χουμε γράψει και δυστυχώς ,φαίνεται ότι δεν πέφτουμε έξω. Ο αντικαταστάτης του Αβραμόπουλου αναζητείται με κριτήρια “επικοινωνιακά” κι αυτό είναι ότι χειρότερο. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ότι η περίπτωση Καρατζαφέρη ναυαγεί. Όχι επειδή κρίνεται ανεπαρκής αλλά επειδή “σύμβουλοι” του Μαξίμου εκτιμούν ότι η θέση του ΥΕΘΑ στον Καρατζαφέρη θα “ανέβαζε” πολύ τις μετοχές του αλλά και “τα ακροδεξιά στοιχεία στο στράτευμα”. Κάποιος να τους πει ότι έχουν κατορθώσει ήδη να έχουμε δύο αντιστρατήγους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και προφανώς δεν φταίει ο Καρατζαφέρης γι΄ αυτό!

•Το άλλο μεγάλο όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη. Το πολιτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι μετά απο την άρνηση Σαμαρά να την κάνει Επίτροπο, είναι πιθανό να ακολουθήσει η τοποθέτησή της στον Χολαργό ως τη πρώτη γυναίκα ΥΕΘΑ. Οι “σύμβουλοι” που λέγαμε παραπάνω έχουν και για την κυρία Μπακογιάννη αντιρρήσεις διαφορετικές απ΄ αυτές που έχουν για τον Καρατζαφέρη.


•Ο Σαμαράς υπουργός Εθνικής Άμυνας! Κυκλοφορεί εδώ και κάποια 24ωρα το σενάριο και προωθείται από πολλά διαφορετικά “κανάλια” πληροφόρησης. Όσοι εντός Μαξίμου και λεωφόρου Συγγρού θεωρούν ότι ο Σαμαράς είναι το τελευταίο “ισχυρό χαρτί” της κυβέρνησης επιμένουν ότι η απόφασή του να αναλάβει το ΥΠΕΘΑ θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς τους στρατιωτικούς για το ενδιαφέρον που έχει για τις ΕΔ.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι και κυρίως πως και γιατί κάνουν τέτοιες εκτιμήσεις . Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρέπει να έχουν περάσει από στρατιωτική μονάδα εδώ και αρκετά χρόνια.

Μπορεί η ανακοίνωση του ονόματος Σαμαρά να αλλάξει το κλίμα στις ΕΔ; Δύσκολο εκτός αν συνοδευτεί από μια σειρά μέτρων ανακούφισης των στρατιωτικών . Μς πρώτο και απλούστατο την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Αν δεν γίνει αυτό τότε όσοι εισηγούνται στον Σαμαρά να αναλάβει αυτή τη περίοδο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον βάζουν να αναλάβει τεράστιο ρίσκο. Με το κλίμα αρνητικό, το ηθικό να έχει επηρεαστεί και τα νεύρα τεντωμένα, η υπόθεση ΕΔ δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Το μόνο που είναι βέβαιο ότι έχουν να περιμένουν οι στρατιωτικοί είναι το νέο τους μισθολόγιο. Αυτό που το ΓΕΕΘΑ έχει ετοιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Οι τελευταίες …πινελιές έχουν μπει και αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην ανακοίνωση και υλοποίησή του. Μείον 40-50% θα είναι τα χρήματα μισθών και αναδρομικών που το ΣτΕ έχει αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου