ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Τρεις «προτάσεις» του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο


0
 0 3+10 0
Για τον υπολογισμό των χορηγούμενων εφάπαξ από τους λογαριασμούς των μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, κλάδου ΤΕΑΠΑΣΑ (αστυνομικοί, πυροσβέστες) και ΤΑΛΣ (λιμενικοί) να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου αυτών των Σωμάτων πρότεινε το ΠΑΣΟΚ.
Τρεις «προτάσεις» του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο- Τι ζητά για τα εφάπαξ των ενστόλων
Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και ειδικός αγορητής στο ν/σ «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις», κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής διατύπωσε τις παρακάτω προτάσεις:

α. Να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα προμήθειας και υπηρεσίες όλων των φορέων του Δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο. Η προτεινόμενη κατάργηση πλήττει τον κανόνα της δημοσιότητας, την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και την βιωσιμότητα του Περιφερειακού Επαρχιακού Τύπου.
β. Για τον υπολογισμό των χορηγούμενων εφάπαξ από τους λογαριασμούς των μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, κλάδου ΤΕΑΠΑΣΑ (αστυνομικοί, πυροσβέστες) και ΤΑΛΣ (λιμενικοί) να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου αυτών των Σωμάτων. Ο προσδιορισμός της (ρήτρας του αξιόμαχου) να γίνεται με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού ( Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας).
γ. Να κατατεθεί άμεσα η ρύθμιση για την αναγνώριση ως συντάξιμων των ετών που εργάσθηκαν οι σχολικοί φυλακές χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη. Με αυτή τη ρύθμιση - την οποία το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου- θα αναγνωριστούν ως συντάξιμα μέχρι πρόσθετα 5 έτη υπηρεσίας, οπότε πολλοί σχολικοί φυλακές που έχουν απολυθεί θα πάρουν τάχιστα την σύνταξη τους. Επισημαίνουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός εργασίας έχει δεσμευθεί πως θα καταθέσει αύριο τη ρύθμιση στη Βουλή ως τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου