ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ρωσία: Σε νέα ποσοστά ρεκόρ η δημοτικότητα του Πούτιν

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 9:00 πμ, Last Updated: 
ρωσία-σε-νέα-ποσοστά-ρεκόρ-η-δημοτικότητα-του-πούτιν
Η δημοτικότητα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σε νέο ρεκόρ τον Αύγουστο με ποσοστό ικανοποίησης προς το πρόσωπό του στο 87%, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και έξι χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το ανεξάρτητο κέντρο Levada.

Το 87% των Ρώσων υποστηρίζουν τις ενέργειες του προέδρου, η δημοτικότητα του οποίου ενισχύθηκε κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο, ενώ το ποσοστό των Ρώσων που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Βλαντίμιρ Πούτιν υποχώρησε, από το 34% τον Ιανουάριο, στο 13% τον Αύγουστο.
Η δημοτικότητα του Πούτιν βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον ρωσο-γεωργιανό πόλεμο το 2008, οπότε είχε φθάσει στο 88%.
Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενισχύθηκε επίσης σημαντικά φθάνοντας στο 71% , έναντι 48% τον Ιανουάριο.
Το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι χώρα «βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση» (έναντι 43% τον Ιανουάριο), ενώ το 19% έχει αντίθετη γνώμη (έναντι 41% τον Ιανουάριο).
Η δημοσκόπηση του κέντρου Levada πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από την 1η μέχρι την 4η Αυγούστου σε δείγμα 1.600 ανθρώπων, αντιπροσωπευτικού του πληθυσμού.
Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου από το προσκείμενο στο Κρεμλίνο ιστιτούτο VTsIOM είχε ήδη δείξει ότι οι Ρώσοι είναι «ευτυχέστεροι από ποτέ», με το ποσοστό ικανοποίησης να φθάνει στο ιστορικό ρεκόρ των 79 μονάδων.
Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι δεν φοβούνται στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα γίνουν αμέσως αισθητά στον ρωσικό πληθυσμό.
Η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν ξεπέρασε το 80% μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο. Στην πραγματικότητα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από την έλευσή του στο Κρεμλίνο το 2000.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου