ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες δοκιμάζουν λέιζερ για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροχημάτων U.S. Navy Laser Weapon Shoots Down Drone in Test.

ΠΗΓΗ : "   http://kranosgr.blogspot.gr     " 

H αμερικάνική εταιρεία Raytheon προκειται να αναπτύξει ένα εποχούμενο σύστημα λέιζερ για το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα πλαίσια προγράμματος του Γραφείο Ναυτικών Ερευνών.
 
Το συμβόλαιο για την Επίγεια Αντιαεροπορική συσκευή (Ground Based Air Defense-GBAD) -με ικανότητα εξουδετέρωσης χαμηλά ιπτάμενων αεροσκάφων όπως τα UAV- θα στοιχίσει 11 εκατομμύρια δολάρια.
 
Η Raytheon λεει πως θα κάνει χρήση της τεχνολογίας κυματοδηγού παράλληλου επιπέδου ή PWG, η οποία θα έχει ελάχιστη έξοδο ισχύος 25kW. Χρησιμοποιώντας ένα PWG, με μέγεθος και σχήμα ακτίνας 12 ιντσών, τα υψηλής ενέργειας λέιζερ της Raytheon θα δημιουργήσουν αρκετή ενέργεια ώστε να αναχαιτιστούν αποτελεσματικά μικρά μη επανδρωμένα αεροχήματα.
 
“Η λύση λέιζερ δημιουργεί υψηλής ισχύος έξοδο σε ένα μικρό, ανθεκτικό και ελαφρύ πακέτο, ιδανικό για τοποθέτηση σε κινητές πλατφόρμες. Η αρχιτεκτονική λέιζερ του PWG είναι κλιμακούμενη, μπορούμε να πετύχουμε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα ισχύος με τον ίδιο κόμπακτ σχεδιασμό που χρησιμοποιούμε για το GBAD” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Raytheon Space Systems, Μπίλ Χάρτ.
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το όπλο λέιζερ θα τοποθετηθεί σε ένα όχημα τύπου Χάμερ για δοκιμές. Δεν έχει έχει ανακοινωθεί χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση της σύμβασης.
 
Βίντεο από τη δοκιμή του συστήματος λέιζερ το 2010.





ΠΗΓΗ: http://limitofadvance.wordpress.com/2014/08/17/%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BB%CE%AD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CF%81-%CE%B3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου