ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού " ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ " ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ 300 Α σ τ υ ν ο μ ι κ ο ύ ς Με ημέρα ορκωμοσίας 14-9-1976 "


Με αφορμή την Ημέρα του Σταυρού που είναι μεγάλη εορτή  συμπίπτει με την ορκωμοσία μου μαζί τους άλλους συναδέλφους της ίδιας σειράς. 





Κάνω μία αναδρομή πριν ως πολίτης - ως Αστυνομικός και 

πάλι ως πολίτης.

Από την λήξη των μαθητικών μας χρόνων  που όλοι πλέον τότε χαιρετηθήκαμε  για την επαγγελματική μας καριέρα.  

Αν κάποιος θέλει να με δεί πώς ήμουν 19 χρονών επάνω δεξιά τελευταία γραμμή μεταξύ των δύο με σκούρο μαύρο πουκάμισο. Οι τότε φωτογραφίες ασπρόμαυρες και αυτή από φύλλο εφημερίδας. 
Με το συμμαθητή μου που για τρία χρόνια είμαστε στο ίδιο θρανίο και βρεθήκαμε από κοντά στην πρώτη συνάντηση που έγινε με όλους τους συμμαθητές της χρονιάς που τελειώσαμε το τότε Εξατάξιο Γυμνάσιο μετά από τριάντα χρόνια.
Ημέρα και αυτή συγκίνησης.   

14-9-1976 Ημέρα ορκωμοσίας στο ΣΩΜΑ 

ΤΗΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ


ΩΣ ΔΟΚΙΜΟΣ 



ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

1977 ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 Με τον βαθμό αποστρατείας 

Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

1-3-2008  ΠΟΛΙΤΗΣ 


Μεγάλη ημέρα και αυτή όπως και η πρώτη 

ημέρα για όλους τους συναδέλφους όπου 

εύχομαι να είναι όλοι καλά.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ 




ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 


Χρόνια πολλά και ευλογημένα εις ΄ΟΛΟΥΣ μας.

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ,


Posted: 13 Sep 2014 08:00 AM PDT

Τς ν λρυγγι Στερ ψσεις φρει,
ψομενον βλπουσα τν Σταυρν κτσις.
ψθη δεκτ, Σταυρο ξλον, δ τετρτ.

Βιογραφία
Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Θείος ζήλος όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού.




Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές. Σε κάποιο σημείο, βρέθηκαν τρεις σταυροί. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς Ιερείς, αφού έκανε δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβέστατης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν πραγματικά του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.

Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ. Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το τίμιο ξύλο. Επειδή, όμως, συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό, ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό, για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι.

Αυτή, λοιπόν, την ύψωση καθιέρωσαν οι άγιοι Πατέρες, να γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, για να μπορέσουμε κι εμείς να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας, που αποτελείτο κατ' εξοχήν "όπλον κατά του διαβόλου".

Ορισμένοι Συναξαριστές, αυτή την ημέρα, αναφέρουν και την ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κωνσταντινούπολη το 628 μ.Χ. από τον βασιλιά Ηράκλειο, πού είχε νικήσει και ξαναπήρε τον Τίμιο Σταυρό από τους Αβάρους, οι οποίοι τον είχαν αρπάξει από τους Αγίους Τόπους.


πολυτκιον (Κατέβασμα)
χος α’.
Σσον Κύριε τν λαόν σου κα ελόγησον τν κληρονομίαν σου, νίκας τος Βασιλεσι κατ βαρβάρων δωρούμενος κα τ σν φυλάττων δι το Σταυρο σου πολίτευμα.

Κοντκιον
χος δ’. Ατόμελον.
 ψωθες ν τ Σταυρ κουσίως, τ πωνύμ σου καιν πολιτεία, τος οκτιρμούς σου δώρησαι, Χριστ  Θεός, Εφρανον ν τ δυνάμει σου, τος πιστος Βασιλες μν, νίκαςχορηγν ατος, κατ τν πολεμίων, τν συμμαχίαν χοιεν τν σήν, πλον ερήνης, ήττητον τρόπαιον.

Κθισμα
χος πλ. δ’. Τ προσταχθν.
ν Παραδεσ με τ πρν, ξλον γμνωσεν, οπερ τ γεσει,  χθρς εσφρει νκρωσιν, το Σταυρο δ τ ξλον, τς ζως τ νδυμα, νθρποις φρον, πγη π τς γς, κακσμος λος πλσθη πσης χαρς· ν ρντες ψομενον, Θε ν πστει λαο, συμφνως νακρξωμεν· Πλρης δξης  οκς σου. (Δς)

τερον Κθισμα
χος πλ. δ’. Τ προσταχθν.
Προδιετπου μυστικς πλαι τ χρν ησος  το Ναυ, Σταυρο τν τπον, ς τς χερας ξτεινε σταυροφανς Σωτρ μου· κα στη  λιος ως χθρος, νελεν,νθισταμνους σοι τ Θε· νν δ οτος σκτισται, π Σταυρο σε ρν, θαντου κρτος λοντα, κα τν δην σκυλεοντα.

τερον Κθισμα
χος πλ. β’.
Μνον πγη τ ξλον Χριστ το Σταυρο σου, τ θεμλια σαλεθη το θαντου Κριε· ν γρ κατπιε πθ δης, πμεσε τρμ· δειξας μν τ σωτριν σου γιε, καδοξολογομν σε, Υἱὲ Θεολησον μς. (Δς)

τερον Κθισμα
χος α’. Το λθου σφραγισθντος.
Το Σταυρο σου τ ξλον προσκυνομεν Φιλνθρωπε, τι ν ατ προσηλθης  ζω τν πντων· Παρδεισον νέῳξας Σωτρ, τ πστει προσελθντι σοι Ληστ· κα τρυφς κατηξιθη, μολογν σοι, Μνσθητ μου Κριε. Δξαι σπερ κενον κα μς, κραυγζοντας· μρτομεν, πντες τ εσπλαγχνίᾳ σου, μ περ
...

[Κομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου