ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

«Κόκκινη γραμμή»στα «κόκκινα δάνεια»

Στόχος να πάει στη Βουλή τον Οκτώβριο

06/09/2014

Με το βλέμμα στο τέλος αυτού του μήνα, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Αθήνα η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα «κόκκινα δάνεια», φαίνεται να είναι τα κυβερνητικά στελέχη.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Ανάπτυξης η συζήτηση δεν πέρασε σε λεπτομέρεις, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου αναφέρθηκε στην ύπαρξη «συμφωνίας επί της αρχής» με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των συσσωρευμένων οφειλών των επιχειρήσεων τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επιπλέον, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε εντός των επόμενων ημερών, να αποστείλει στην τρόικα προσχέδιο νόμου στο οποίο θα αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια η ελληνική θέση.
Παράλληλα, στόχος είναι να κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο.
Προς το παρόν, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει συντάξει ένα κείμενο αρχών πάνω στις οποίες επιθυμεί να στηρίζεται η ρύθμιση.Το κείμενο αυτό έχει αποσταλεί και στις τράπεζες για διαβούλευση.
Σύμφωνα με το κείμενο, οι επιχειρήσεις που θα εντάσσονται στον νόμο θα απαλλάσσονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις (για το αν θα είναι μέρος ή το σύνολο θα προκύψει από τη συζήτηση), ενώ τις οφειλές τους προς τις τράπεζες θα μπορούν να τις αποπληρώνουν σε πολλές δόσεις (το ελληνικό σενάριο κάνει λόγο ακόμη και για 120).
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η όποια ρύθμιση, θα είναι να συναινούν με αυτήν τουλάχιστον το 60% των δανειστών, ειδικά αυτών που έχουν στα χέρια τους εμπράγματες εξασφαλίσεις.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου