ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

EΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΝΤΟΥ ! ! !

...ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πάμε για γκρίγκλις.
Κατά τα άλλα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι,τους οποίους ούτε μάθαμε,ούτε γνωρίζουμε,ούτε χρεριαζόμαστε για την παιδεία μας !!!!

Σε σχολείο του Χάρλεμ διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα!
 http://www.greekteachers.gr/wp-content/themes/sahifa/timthumb.php?src=/wp-content/uploads/2014/02/aaa.png&h=330&w=660&a=c



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJd6e4gIY2T0PHMAoR2Ih3f9Did6EKeQQ4IfOvnC4juWPvZl2hYh0UuhF6PmYVz-HouuJP6ywj33ip7b9iFp8YKaCVMb5UJYS9r11FXfRnhbSks1yewe_LFKg0y1E61RnuxJGWU_KUv9k/s560/harlem.jpg

Η Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα στον Χάρλεμ που μάθαινε στους μαθητές της την Ελληνική γλώσσα,κατάφερε να την καθιερώσει ως τη ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.
Η Πανωραία Παναγιωσούλη αναφέρει πως:
Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσαςξεκομμένη από το περιβάλλον της.Δείχνουμε τη σχέση των Ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμοΧάρη στη νέα τεχνολογία οκόσμος έχει γίνει επίπεδοςΟι μαθητές μαςμέσω τις διδασκαλίας των Ελληνικών καιδιαφορετικών πολιτισμώνθα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσαμε το βάρος στηγραμματικήτο λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού.
Σημαντικό ρόλο έπαιξεόπως λέει η κΠαναγιωσούληκαι η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών τουσχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδακαθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντάόλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.
Πάντωςόπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας τηςολογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούληςγια τον οποίο μιλά με υπερηφάνειατονίζοντας ότι μέσω τωνοραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.
http://www.espressonews.gr/sites/default/files/oldarticles/xarlem7...jpg



Η δασκάλα που έβαλε την ελληνική γλώσσα στο Μπρονξ
Πέμπτη, Σεπτέμβριος 22, 2011 - 22:19
Από το Χάρλεμ έως το Μπρονξ της Νέας Υόρκης η απόσταση μπορεί να είναι κάποια χιλιόμετρα. Από την Κεφαλλονιά έως εκεί λες και μηδενίζεται. Αιτία, μια Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικός που έβαλε τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα σε δημόσιο σχολείο.

Η Πανωραία (Πένυ) Παναγιωσούλη γεννήθηκε στη Γουατεμάλα. Οι ρίζες της όμως είναι από την Πύλαρο της Κεφαλλονιάς. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας της Γαβριήλ Παναγιωσούλης. Εκεί έχει μάθει να ακουμπάει τα όνειρά της και τις φιλοδοξίες της από παιδί. Στα ηλιοβασιλέματα της Πύλαρου ήρθε κι ο έρωτας, αφού εκεί γνώρισε τον σύζυγό της Αγγελο Παπαδάτο από τα γειτονικά Βασιλοπουλάτα...

Οταν την άκουσα στο τηλέφωνο να μου μιλά αισθάνθηκα ότι τόπος που γεννήθηκε ήταν τα Επτάνησα κι όχι η Γουατεμάλα. Η Πένυ Παναγιωσούλη απαντούσε στις ερωτήσεις μου με τη γνώριμη προφορά των Επτανησίων, την ποιητική, τη συρτή, την τραγουδιστή, βγαλμένη από τις καντάδες των όμορφων νησιών του Ιονίου.

Η Πένυ είναι σήμερα διευθύντρια του δημόσιου Λυκείου KAPPA INTERNATIONAL High School του Μπρονξ, μίας περιοχής με υψηλότατη εγκληματικότητα και πολλά προβλήματα. Η προσπάθειά της να βάλει το μάθημα των ελληνικών στο σχολείο ξεκίνησε από το Χάρλεμ, από το KAPPA ΙV πριν από πέντε χρόνια.

«Ολα ξεκίνησαν από την ανάγκη μου να μάθω στα παιδιά όλα όσα έμαθε ο πατέρας μου σε μένα και στις δύο αδελφές μου, την Κλεοπάτρα και τη Γαβριέλα. Εμείς μάθαμε να αγαπάμε την Κεφαλλονιά και όλη την Ελλάδα από εκείνον. Η αγάπη του για τον τόπο που τον γέννησε μας δίδαξε τι θα πει Ελληνας και πόσο υπερήφανες πρέπει να είμαστε γι' αυτό. Ο πατέρας μάς έμαθε να αγαπάμε την οικογένεια και πόσο σπουδαίος δεσμός είναι για τον κάθε άνθρωπο.

»Εδώ στο Μπρονξ αλλά και στο Χάρλεμ πολλά από τα παιδιά στερούνται την οικογένεια, μεγαλώνουν στους δρόμους, πολλά από αυτά δεν έχουν καθόλου γονείς κι άλλα τα μεγαλώνουν οι γιαγιάδες τους. Τι μπορεί να πει κανείς σε μια ογδοντάχρονη γυναίκα; Πώς να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν σωστά; Ετσι λοιπόν, όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσω κάτι καινούργιο από την αρχή, ήθελα τα παιδιά αυτά, τα οποία δεν είναι τόσο προνομιούχα όσο άλλα, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον κόσμο, να ικανοποιήσουν την όρεξή τους και να ανταλλάξουν ιδέες με άλλα παιδιά, με τα οποία τους συνδέουν κοινοί δεσμοί. Ολα τα παιδιά θέλουν να μάθουν από τη φύση τους. Ετσι, τα ελληνικά έγιναν η δεύτερη γλώσσα τους, όχι μόνο γιατί είμαι Ελληνίδα αλλά και για τη δόξα της Ελλάδας και του πολιτισμού της.

»Τα παιδιά του σχολείου μου διδάσκονται για τους αρχαίους φιλόσοφους και πώς αποκτάται η γνώση. Πώς δημιουργήθηκαν οι πολιτισμοί και πώς εξελίχθηκε η κοινωνία. Η δουλεία, λόγου χάρη, δεν είναι βορειοαμερικανικό φαινόμενο, αλλά υπήρχε από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε στη γη. Μ' αυτόν τον τρόπο κατανοούν ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μοιράζονται τον ίδιο πόνο!» λέει μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής».
  Μ Π Ρ Α Β Ο   Τ Η Σ ! ! !

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου