ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ Ελληνοπύργου,11 Οκτ.2014

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ,ΣΗΜΕΡΑ,ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ:


Επιτυχής η διοργάνωση της καστανογιορτής στο χωριό. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δευτέρα με τις κυρίες (εθελόντριες του χωριού) να έρχονται στον ΄Αϊ Θανάση,για καθάρισμα και ευπρεπισμό του χώρου,κάνοντας ό,τι έπρεπε ώστε να είναι καθαρός και έτοιμος να δεχθεί την τοποθέτηση του στέγαστρου,τα τραπέζια και τελικά τους πολλούς επισκέπτες.

Γενικός καθαρισμός και στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου που σήμερα δέχθηκε πολλούς προσκυνητές για ένα κεράκι.Το ντεκόρ με τα κάστανα και τα καβούκια ωραιότατο.Οι ταμπέλες με την ένδειξη  "ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ" ΚΑΙ "ΑΠΟΛΣΙ ΟΥ ΖΑΒΑΤΟΣ",καθώς και η μοκέττα για να χορεύει ο κόσμος,ολοκλήρωσαν την όλη όμορφη οργανωτική εικόνα.
ΣΉΜΕΡΑ,από πολύ ενωρίς κατέφθαναν συγχωριανοί μας από γειτονικές πόλεις και  κάτοικοι  της γύρω περιοχής για να καταλάβουν  έγκαιρα τραπέζια,΄Ολα στην εντέλεια.Φαγητό (Κρέας με μπλουγούρι,κάστανα ψητά και μπόλικο κρασί).΄Ολα σερβιριζόμενα από  σερβιτόρες και ο επισκέπτης μπορούσε μόνο να  συμπληρώσει το "μενού" με τα  ωραία σουβλάκια και λουκάνικα που έψηναν συγχωρανοί μας στο ίδιο χώρο.
Παρόντες και οι Βουλευτές του ν.Καρδίτσης (Ταλιαδούρος και Αναγνωστόπουλος) και των Τρικάλων κ.Ταμήλος.Παρών και ο τ.Υπουργός και νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Γ.Καλαντζής (Βουλευτής ν.Καβάλας).
Ο καιρός βοήθησε ώστε  ο κόσμος να χαρεί την έξοδό του,να διασκεδάσει,να απολαύσει την καταπληκτική θέα του ΄Αι Θανάση ,αφήνοντας το μάτι του να ταξιδέψει στο βάθος του ορίζοντα και να περιπλανηθεί στον μακρινό΄Ολυμπο,Κίσσαβο,Πήλιο,΄Οθρυ και πιό κοντά,Χάσια,Καμβούνια,Κόζιακα,Πίνδο και να περιεργασθεί τον κάμπο των Τρικάλων με τα Μετέωρα αριστερά και όλα τα χωριά του νομού και της πεδιάδας της Καρδίτσας μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι του.
Καλύτερη  ευκαιρία για να διαφημιστεί το χωριό δεν μπορούσε να υπάρξει.Η Καστανογιορτή έγινε πλέον  σήμα κατατεθέν και  ένα γεγονός που το περιμένουν οι ντόπιοι κάθε χρόνο.
Δόθηκε η ευκαιρία στους ντόπιους να εκθέσουν προς  πώληση ντόπια προϊόντα (μέλι,τσάϊ,ρίγανη,γκλίτσες κλπ) και στους λοιπούς επαγγελματίες του χωριού (Ταβέρνες) να κινηθούν αυτές τις ημέρες.Συγχαρητήρια στους οργανωτές (Σύλλογος  Ελληνοπύργου "Ο Άγιος Αθανάσιος"),ο Πρόεδρος και τα μέλη του οποίου όντως έφεραν σε πέρας με μεγάλη επιτυχία αυτή την πρωτοβουλία τους.Ευχαριστίες σε όλους που ετίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδίως στους απλούς συμπολίτες (συγχωριανούς και λοιπούς) που προσήλθαν από μακριά για την όμορφη αυτή  Ελληνοπυργιώτικη γιορτή.
Και του χρόνου,με τις πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου,του προστάτη του χωριού,αλλά και του Συλλόγου που έχει το όνομά του,να εορτασθεί και πάλιν η ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ.
Σωτ.Μ.
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου