ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Απηνής διωγμός των χριστιανών και στην Αφρική με την εκτέλεση 28 χριστιανών στην Κένυα

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    " και από e-mail :ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com
Posted: Νοεμβρίου 22, 2014 at 11:29 μμ, Last Updated: 
kenya
Τουλάχιστον 28 επιβάτες, χριστιανοί στο θρήσκευμα, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, από τους φερόμενους ως μαχητές της ισλαμικής ακραίας οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ, μέσα σε λεωφορείο που ταξίδευε στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι, και έπεσε σε ενέδρα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com .

Δύο αξιωματικοί της αστυνομίας είπαν ότι το λεωφορείο ταξίδευε στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι με 60 επιβάτες, όταν πραγματοποιήθηκε επίθεση 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Mandera κοντά στα σύνορα της Κένυας με την Σομαλία.
Οι αστυνομικοί επέμειναν στην ανωνυμία τους, από τον φόβο των αντιποίνων λόγω άνωθεν εντολής από τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κένυας, ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να μιλούν στα μέσα ενημέρωσης. Προφανώς για την αστυνομία της Κένυας, η σφαγή μόνο χριστιανών μαύρων συνανθρώπων μας, αποτελεί γεγονός που πρέπει να αποσιωπηθεί, καταδεικνύοντας το σχέδιο εναντίων των χριστιανών απανταχού της γης θεωρούμε στο Pentapostagma.gr.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας επιβεβαίωσε την επίθεση του Σαββάτου, λέγοντας «ληστές έστησαν ενέδρα σε λεωφορείο στη πόλη Mandera που κατευθυνόταν προς το Ναϊρόμπι την αυγή και σκότωσαν 28 επιβάτες από τους 60 που ήταν στο λεωφορείο». Δεν ήταν «ληστές» σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, αλλά ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης αλ-Σαμπάμπ, τελεία και παύλα.
Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδος Standard της Κένυας δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι η επίθεση συνέβη στις 5:45 π.μ., τοπική ώρα.
Αναφερόμενος στα γεγονότα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Βονιφάτιος Μουνγκέρι δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από «περίπου 100 ένοπλους που επίταξαν το λεωφορείο, αναγκάζοντας τους επιβάτες να βγουν έξω.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι επιβάτες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την θρησκεία τους. Οι μη-μουσουλμάνοι, εκτελέστηκαν επί τόπου και οι μουσουλμάνοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δράστες προσπάθησαν να οδηγήσουν το λεωφορείο σε άλλο σημείο , αλλά αυτό κόλλησε στην λάσπη και στο χωματόδρομο.
Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν δύο αξιωματικοί της ασφάλειας και δύο καθηγητές οι οποίοι ταξίδευαν στις πόλεις καταγωγής τους, για διακοπές, είπε ο δημοσιογράφος.
Οι αρχές της Κένυας έχουν κατηγορήσει την σομαλική ένοπλη οργάνωση αλ-Σαμπάμπ για νέο κύμα θανατηφόρων επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Αλ Σαμπάμπ έχει επίσης κατηγορηθεί για την επίθεση του Σεπτεμβρίου του 2013 στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι, κατά την οποία σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι.
Όπως γίνεται κατανοητό από την Συρία, και το Ιράκ , την Λιβύη , την Τυνησία και την Αλγερία, έως το Μάλι και την Κένυα στα νότια της αφρικανικής ηπείρου, αλλά και στα Βαλκάνια , και την ίδια τη Ευρώπη, στόχος είναι οι χριστιανοί και μόνο αυτοί. Δήμιος είναι είναι το ακραίο Ισλάμ, που προσπαθεί να αποτελειώσει αυτό που άφησαν στην μέση επί Βυζαντίου οι αδίστακτοι πρόγονοι τους. Το βυζάντιο με σειρά αυτοκρατόρων του στάθηκε «κυματοθραύστης» της ακραίας ισλαμικής εισβολής, που έκαιγε και διέλυε τα πάντα στο πέρασμα της. Ας ελπίσουμε να εμφανισθεί ένας νέος αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς, ο οποίος με το άκουσμα του και μόνο, οι άραβες ετρέποντο σε φυγή, τόνιζαν οι χρονικογράφοι της εποχής , δίνοντας του την ονομασία ο « Λευκός θάνατος των Σαρακηνών».
Οι χριστιανοί διάγουν εποχή απηνών διωγμών, είτε από την νέα τάξη πραγμάτων, είτε από τους ακραίους μουσουλμάνους. Αυτή είναι η ουσία και τίποτε άλλο. Ο θεός ας συγχωρέσει τις ψυχές τους.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου