ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί έλλειψης φαρμάκων

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



Εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί έλλειψης φαρμάκων
    Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται καταγγελίες γιασημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης από τις οποίες προκύπτουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά μεελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί πώλησης και διάθεσης φαρμάκων.
    Το πρωί, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, ο οποίος έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του στο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων και παιδικών εμβολίων και έχει τονίσει πως εξαιτίας χαμηλής τιμής, μεγάλες ποσότητες φαρμάκων «φεύγουν» για το εξωτερικό.
    Ο κ. Λουράντος μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης η έλλειψη δεν έχει προηγούμενο, ενώ πρόσφατα χαρακτήρισε το πρόβλημα «ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση».
    Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου