ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΟΑΕΕ: Αναλυτικά η εγκύκλιος για ρύθμιση των οφειλών

ΣΕ ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ

13/11/2014
Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ σε έως και 100 δόσεις.
Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφει η διοικητής του ταμείου Γ. Κωτίδου, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές έως την 31/08/2014, οι οποίες:


-Δεν τελούν σε οποιοδήποτε καθεστώς ρύθμισης, διευκόλυνσης, διακανονισμού ή άλλης νομοθετικής ρύθμισης τμηματικής καταβολής.
-Έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις και είναι ενεργές.
-Τελούν σε αναστολή διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι η πληρωμή των τρεχουσών εισφορών, από τον Οκτώβριο και μέχρι την υπαγωγή στη ρύθμιση. Στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ασφαλισμένοι (ενεργοί και σε διακοπή, σε κύρια και επικουρική ασφάλιση Ο.Α.Ε.Ε.), πλην των προαιρετικά ασφαλισμένων (αυτασφάλιση).
Οι προαναφερόμενες οφειλές δε μπορούν να υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ κύριας οφειλής. Για οφειλές άνω του συγκεκριμένου ποσού παραμένει σε ισχύ η ρύθμιση «Νέα Αρχή » του Ν.4152/2013. Ακόμη, δε μπορούν να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση οφειλές από αναγνωρίσεις χρόνου και χρόνου προαιρετικής ασφάλισης (αυτασφάλιση).
Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΕ ή του ΚΕΑΟ (εφόσον έχουν μεταφερθεί σε αυτό οι οφειλές), ενώ δεν έχει ακόμη ανοίξει πλατφόρμα για ηλεκτρονικές αιτήσεις.
Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα καταβάλλεται σε τράπεζες ή ΕΛΤΑ έως την 21η ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης.
Σημειώνεται πως και για τον ΟΑΕΕ, όπως και για τα υπόλοιπα ταμεία, θεωρείται υποχρεωτική η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου