ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Στο 87,97% η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2014

ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ

09/01/2015
Το 87,97% έφτασε το 2014 η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, με πραγματοποιηθείσες συνολικές δαπάνες 19.482,6 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Το κλείσιμο του 2014 βρίσκει το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει επιτύχει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, καθώς και εκείνους που είχαν τεθεί για την έναρξη της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, υλοποιήθηκε επιτυχώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διοχετεύοντας στην οικονομία και στην κοινωνία κονδύλια 6,6 δισ.ευρώ χρηματοδοτώντας ακόμα μεγαλύτερο αριθμό έργων και δράσεων, εξασφαλίζοντας την ποιοτικότερη εκτέλεση του ΠΔΕ.
Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως με την ψήφιση του νέου νόμου για το ΕΣΠΑ και την έγκαιρη έγκριση όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (5 Τομεακών και 13 Περιφερειακών) του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, έχει ήδη επιτευχθεί η εισροή προκαταβολών στα ταμεία του Κράτους ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο εγκρίθηκαν τα μισά προγράμματα από όσα υποβλήθηκαν, δηλαδή 148 από 311, γεγονός που υπογραμμίζει το μέγεθος της ελληνικής επιτυχίας. Σημειώνεται ότι η αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ 2007-2013, η θέσπιση νέων κανόνων λειτουργίας και οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των στελεχών του υπουργείου συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία θετικών προϋποθέσεων για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, την άμβλυνση των επιπτώσεων της ύφεσης και του μετριασμού του προβλήματος ρευστότητας των επιχειρήσεων.
«Η Ελλάδα πέτυχε και φέτος ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ στην ΕΕ», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.
«Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε αμείωτη την προσπάθεια με νέες στοχευμένες αναπτυξιακές δράσεις για τη μείωση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής. Η κυβέρνηση επιδεικνύει απτά αποτελέσματα στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως «απέναντι στην αλήθεια των αριθμών, το μόνο που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεύθυνες εξαγγελίες που εφόσον εφαρμοστούν θέτουν σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 43,5 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία. Όμως η χώρα δεν αντέχει πειράματα και μαθητευόμενους μάγους. Οι πολίτες θα επιλέξουν την αλήθεια».

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου