ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πέντε τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



 Πέντε τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας
    Φάρμακο μπορεί να γίνει η τροφή μας.
    Χωρίς τον σίδηρο στον οργανισμό δεν νιώθουμε καθόλου καλά, δεν χρειάζονται συστάσεις. Στο μυαλό, στο αίμα, στην ενέργεια, στους μυς παντού μας χρειάζεται. Ιδιαίτερα στις γυναίκες είναι απαραίτητος και πρέπει απαραιτήτως να παίρνουν περίπου 18  milligrams καθημερινά, από τα τρόφιμα που τον περιέχουν. Αλλά πρέπει να τρώμε μόνο κρέας;

Ασπρα φασόλια
    Εχουν 4  milligrams σίδηρο ανά φλυτζάνι, μηδέν λίπος, και 40 γραμμάρια πρωτείνη, πράγμα που είναι απίστευτο! Φάτε τα άφοβα, σε σούπα, σε σαλάτα, στον φούρνο, είναι σαν να τρώτε μια καλοψημένη μπριζόλα.

Οστρακα
    Με τον όρο να είναι ασφαλή. Περιέχουν 6,7 milligrams σίδηρο, περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε σε μια ημέρα. Εχουν επίσης πρωτείνες και άλλα μέταλλα.

Σουσάμι
    Κάθε τέταρτο του φλυτζανιού περιέχει 5.2 milligrams σίδηρο. Οποια σαλάτα κι αν κάνετε, βάλτε το μέσα. Δεν συνοδεύει μόνο γλυκά, τρώγεται υπέροχα σε όλα τα φαγητά.

Φακές
    6.59 milligrams σιδήρου σε κάθε πιάτο, να μην πάνε χαμένα! Αυτό το ταπεινό και υπέροχο φαγητό είναι τέλειο τόσο σε σούπα όσο και σε σαλάτες. Είναι φανταστικό, περιέχουν σε κάθε πιάτο και 18 γραμμάρια πρωτείνη!

Σπανάκι
    Ολοι ξέραμε μόνο το σπανάκι ότι περιέχει σίδηρο. Ενα φλυτζάνι σπανάκι περιέχει6.4 milligrams σίδηρο και μόνο 40 θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου