ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το Facebook σας γνωρίζει καλύτερα από τους φίλους σας


Posted: Ιανουαρίου 19, 2015 at 10:36 μμ, Last Updated: 
A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα των πανεπιστημίων Cambridge και Stanford, ένας υπολογιστής μέσω του Facebook μπορεί να αξιολογήσει την προσωπικότητά μας, καλύτερα από τους φίλους μας και το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον.

Όπως έδειξε η έρευνα των πανεπιστημίων Cambridge και Stanford, ο υπολογιστής μπορεί να κρίνει καλύτερα την προσωπικότητα ενός ατόμου και να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά του, μέσα από τη χρήση που κάνει στο Facebook. H έρευνα έγινε σε περισσότερους από 86.200 χρήστες του Facebook που εθελοντικά έδωσαν πρόσβαση στα προφίλ τους στα Social Media.
Στην συγκεκριμένη έρευνα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να αναλύσουν τα Likes στο Facebook και να προσδιορίσουν μία προσωπικότητα με βάση τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά ανάλυσης της προσωπικότητας που χρησιμοποιούνται και σε ψυχολογικά τεστ: ειλικρίνεια, συνείδηση, εξωστρέφεια, προθυμία και νευρικότητα.
Από την έρευνα προκύπτει ότι 10 Like του χρήστη στο Facebook είναι αρκετά για τον υπολογιστή για να βγάλει τα συμπεράσματα του… για το τι χαρακτήρας είστε. Αντίθετα, ένας συνάδελφος στη δουλειά χρειάζεται να παρατηρήσει περί τα 70 Like για… να καταλάβει τι καπνό φουμάρετε.
Αυτά τα συμπεράσματα υπερβαίνουν αυτά του καλύτερου φίλου ή του συγκατοίκου.
Επίσης, τα ενδιαφέροντά, οι σελίδες ενδιαφέροντος, η μουσική, οι ταινίες και τα βιβλία που αρέσουν σε κάποιον στο Facebook, μπορούν να αποκαλύψουν πάρα πολλά για την προσωπικότητά και την ιδιοσυγκρασία του.
Σε αυτά τα συμπεράσματα βασίζονται εδώ και καιρό οι διαφημιστικές εταιρείες και χτίζουν την εικόνα του ποίοι είμαστε και πώς λειτουργούμε, ώστε να πλασάρουν…. συγνώμη, προβάλλουν εννοούσαμε, τις κατάλληλες διαφημίσεις.
Αν θέλετε να μάθετε τι καταλαβαίνει ένας υπολογιστής αναλύοντας το προφίλ σας στο Facebook, μπορείτε να δείτε το δικό σας ψυχο-δημογραφικό προφίλ – αυτό ακούγεται κάπως, έτσι; – κάνοντας το ψηφιακό τεστ που δίνει το πανεπιστήμιο του Cambridge. Το ψηφιακό τεστ θα ζητήσει πρόσβαση στο προφίλ σας στο Facebook – όπως κάνουν πολλές άλλες app και παιχνίδια – προκειμένου να διαβάσει τα Likes και να σας δώσει το αποτέλεσμα. Εννοείται, ότι δεν θα ποστάρει τα αποτελέσματα στον τοίχο σας στο Facebook. πηγή: gr.pcmag.com


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/01/%cf%84%ce%bf-facebook-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%ce%af.html#ixzz3POn2wa3c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου