ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τα 10 πιο δημοφιλή on-line ντοκιμαντέρ [Δείτε τα με ελληνικούς υπότιτλους]

ΠΗΓΗ : "   http://forum.osarena.net  " 

Συζήτηση στην κατηγορία 'Ντοκιμαντέρ - Ταινίες -Μουσική - Βιβλία - Τέχνη' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos16 Φεβ 2013.
  1. constantinosΜπουμπούκος

    Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα λίστα που το dailyarticle.gr , το οποίο την δημιούργησε, την χαρακτηρίζει σαν η λίστα με τα 10 καλύτερα Ντοκιμαντέρ. Εμείς θα λέγαμε ότι είναι η λίστα με τα δημοφιλέστερα Ντοκιμαντέρ.
    Το πόσο καλά είναι ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Και τα 10 Ντοκιμαντέρ πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα! Κάτω από κάθε περιγραφή υπάρχει ένα ενεργό λινκ για να τα δείτε δωρεάν online.
    1. Zeitgeist: The Movie

    [IMG]

    Η ταινία Zeitgeist είναι ένα ντοκιμαντέρ του 2007 από τον Peter Joseph. Υποστηρίζει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας του μύθου του Χριστού, εναλλακτικές θεωρίες για το ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ότι οι τραπεζίτες χειραγωγούν ένα διεθνές νομισματικό σύστημα και ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να εδραιώσουν την εξουσία τους.
    2. Zeitgeist: Moving Forward

    [IMG]

    Το Zeitgeist: Moving Forward, από τον σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει μια υπόθεση για την απαιτούμενη μετάβαση από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτό το θέμα ξεπερνά τα θέματα του πολιτιστικού σχετικισμού και την παραδοσιακή ιδεολογία και κινείται προς τον συσχετισμό του πυρήνα, το εμπειρικό «υπόβαθρο» της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο αειφόρο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται “Resource-Based Economy”.
    3. Food Inc

    [IMG]

    Η τρέχουσα μέθοδος ακατέργαστης παραγωγής τροφίμων είναι σε μεγάλο βαθμό μια απάντηση στην αύξηση της βιομηχανίας του γρήγορου φαγητού από το 1950. Η παραγωγή τροφίμων γενικά έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια και το ντοκιμαντέρ Food Inc μας δείχνει το πως. Ελεγχόμενη κυρίως από μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες, η παγκόσμια επιχείρηση παραγωγής τροφίμων – με έμφαση την επιχειρηματική δραστηριότητα – έχει ως άγραφο στόχο της την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων σε χαμηλά κόστη (που συχνά επιδοτούνται), με αποτέλεσμα τεράστια κέρδη, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε μεγαλύτερο έλεγχο της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων από αυτές τις λίγες εταιρείες. Η υγεία και η ασφάλεια (του ίδιου του τροφίμου, των ζώων, των εργαζομένων στις γραμμές παραγωγής και των καταναλωτών που πραγματικά τρώνε το φαγητό) συχνά παραβλέπονται από τις εταιρείες και συχνά παραβλέπονται και από τις κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια να παρέχουν φθηνά τρόφιμα, ανεξάρτητα από αυτές τις αρνητικές συνέπειες.
    4. Religulous

    [IMG]
    Ο Bill Maher, στο ντοκιμαντέρ Religulous, παίρνει συνέντευξη με μερικούς από τους πιο παράξενους οπαδούς θρησκειών. Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί πολλών ειδών περνάνε από μπροστά του.
    5. Corporation

    [IMG]
    Προκλητικό, πνευματώδες, κομψό και σαρωτικά πληροφοριακό, το ντοκιμαντέρ “The Corporation” διερευνά την φύση και την εκπληκτική άνοδο του κυρίαρχου οργάνου της εποχής μας. Εν μέρει ταινία και εν μέρει κίνημα, το “The Corporation” εκπλήττει το κοινό και τους κριτικούς με τις οξυδερκείς και συναρπαστικές αναλύσεις του.
    6. Thrive

    [IMG]

    Το Thrive είναι ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ που σηκώνει το πέπλο του τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο μας, ακολουθώντας τις κινήσεις του χρήματος – αποκαλύπτοντας την παγκόσμια ενοποίηση της εξουσίας σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Υφαίνοντας μαζί επιτεύγματα της επιστήμης, τη συνείδηση και τον ακτιβισμό, το “Thrive” προσφέρει πραγματικές λύσεις, δίνοντας μας δύναμη με πρωτοφανείς και τολμηρές στρατηγικές για να ανακτήσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας.
    7. Zeitgeist: Addendum

    [IMG]

    Το Zeitgeist: Addendum έκανε πρεμιέρα στο 5ο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artivist στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια στις 2 Οκτωμβρίου 2008, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Ο σκηνοθέτης Peter Joseph δήλωσε: «Η αποτυχία του κόσμου μας να λύσει τα ζητήματα του πολέμου, της φτώχειας και της διαφθοράς, στηρίζεται σε ένα πέπλο άγνοιας για το τι καθοδηγεί την ανθρώπινη συμπεριφορά να φέρεται έτσι. Αντιμετωπίζει την αληθινή πηγή της αστάθειας στην κοινωνία μας, ενώ προσφέρει την μόνη θεμελιώδη, μακροχρόνια λύση».
    8. Earthlings

    [IMG]

    To ντοκιμαντέρ “Earthlings” είναι μια ταινία μεγάλου μήκους για την απόλυτη εξάρτηση της ανθρωπότητας με τα ζώα (για κατοικίδια, τρόφιμα, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα), αλλά επίσης δείχνει και την πλήρη έλλειψη σεβασμού μας για αυτούς τους λεγόμενους «μη-ανθρώπινους παρόχους». Αφηγητής είναι ο υποψήφιος για όσκαρ ηθοποιός Joaquin Phoenix (Ο Μονομάχος) και η μουσική ένδυση της ταινίας ανήκει στον Moby.
    9. Kymatica

    [IMG]

    Η εξέλιξη είναι ένας όρος που καθορίζει μόνο έναν οργανισμό. Ο οργανισμός είναι το σύμπαν, ο εαυτός είναι το άλφα και το ωμέγα, θεός και άπειρο, και αυτό είναι το μόνο πράγμα που εξελίσσεται επειδή είμαστε όλοι μέρος αυτού του οργανισμού. Τίποτα δεν περνάει μέσα από μια εξελικτική διαδικασία μόνο του ή χωρίς άμεσο όφελος για το σύνολο.
    10. Inside Job

    [IMG]

    Το “Inside Job” παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, η οποία με κόστος άνω των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προκάλεσε εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους στη χειρότερη ύφεση που υπήρξε ποτέ μετά την Μεγάλη Ύφεση, και σχεδόν οδήγησε σε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάρρευση. Μέσα από εξονυχιστική έρευνα και εκτενείς συνεντεύξεις με οικονομολόγους «εκ των έσω», πολιτικούς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, τη ταινία καταγράφει την άνοδο μιας «σάπιας» βιομηχανίας, η οποία έχει διαφθείρει την πολιτική, το σύστημα και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
    ΠηγήGreen Chef.gr
    linuxas likes this.
  2. Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ κάποια που είδα και μου άρεσαν.

    Esoteric Agenda :

    What the *bleep* do we know (part 1/16 τα υπόλοιπα βρίσκονται εύκολα) :
     (part 1/16 τα υπόλοιπα βρίσκονται εύκολα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου