ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

6 ιατρικές συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής

Posted: Φεβρουαρίου 22, 2015 at 9:12 μμ, Last Updated: 
Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών και διάγετε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Με μερικές απλές και εύκολες συνήθειες, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτοξινώνεστε, διατηρείτε τη νεότητά σας και φροντίζετε για την καλή κατάσταση του σώματός σας.
Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και οι γιατροί κάτι παραπάνω γνωρίζουν, από …τρόπο!
1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό
Χρησιμοποιείτε κάθε πρωί, ρινικό διάλυμα με θαλασσινό νερό, το οποίο ενυδατώνει τις ρινικές οδούς και αποσυμφορεί την περιοχή, απομακρύνοντας αλλεργιογόνα και άλλα στοιχεία που προκαλούν ερεθισμό. Έχετε ακόμα υπόψη σας πως οι ενυδατωμένες ρινικές μεμβράνες λειτουργούν σαν πρόσθετο προστατευτικό ενάντια σε ιούς που προσπαθούν να εισβάλλουν.

2. Κάμψεις
Κάντε καθημερινά 100 pushups και δε θα χάσετε. Μπορεί να σας φαίνονται πολλά, αλλά δε χρειάζεται να τα κάνετε όλα με τη μία. Μοιράστε το 100στάρι, σε 20 επαναλήψεις, 5 φορές τη μέρα και αν σας πέφτει και πάλι βαρύ, ξεκινήστε με λιγότερα και αυξάνετε τις επαναλήψεις σταδιακά κάθε εβδομάδα.

3. Βρείτε την ηρεμία
Ξεκινάτε και τελειώνετε τη μέρα σας ήρεμα και χωρίς πίεση και άγχος, όσο δύσκολη κι αν πρόκειται να είναι και όσο δυσάρεστη κι αν ήταν. Κάντε διαλογισμό  για να βρείτε την ηρεμία που χρειάζεστε και θα απολαμβάνετε ένα σαφώς καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο με μυαλό απαλλαγμένο από σκέψεις και ένα στομάχι χωρίς αναταράξεις.
 4. Πίνετε  λεμόνι
Το ένα ποτήρι λεμονόνερο την ημέρα ενυδατώνει, δίνει έξτρα βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό και καίει τα λίπη. Και όταν το σώμα και το δέρμα είναι σωστά ενυδατωμένο, δε βρίσκουν έδαφος για να αναπτυχθούν οι ρυτίδες με αποτέλεσμα να δείχνετε καλύτερα, να νιώθετε καλύτερα και –εν τέλει- να είστε καλύτερα.
5. Ικανοποιήστε τη λιγούρα σας για κάτι γλυκό
Μην καταπιέζετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό και προσφέρετε στον ουρανίσκο σας κάτι εύγευστο, αλλά υγιεινό. Οι υγιεινές επιλογές για επιδόρπια είναι πολλές και μερικές από αυτές είναι η μαύρη σοκολάτα, τα φρούτα ή το γιαούρτι με μέλι. Βρείτε αυτό που σας «γεμίζει» περισσότερο και μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας στερώντας του  μια από τις μικρές χαρές της ζωής. 

6. Φροντίζετε το δέρμα σας
Μην παραμελείτε την επιδερμίδα για να μη σας παραμελήσει κι εκείνη. Κάντε απολέπιση κάθε βράδυ και στη συνέχεια εμπλουτίζετε το δέρμα σας με λάδι καρύδας για έξτρα ενυδάτωση. Η απολέπιση, βοηθάει στο προϊόν που ακολουθεί να εισχωρήσει καλύτερα στους πόρους του δέρματος, καθυστερώντας σημαντικά τη γήρανση του δέρματος.

clickatlife.gr 


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/6-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf.html#ixzz3Shr7pLqc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου