ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σε καταφύγιο βάθους 95 μέτρων χτυπά η »καρδιά» της Πολεμικής Αεροπορίας


Posted: Φεβρουαρίου 20, 2015 at 6:12 μμ, Last Updated: 

Σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις  λειτουργεί και επισήμως από χθες Πέμπτη, το »Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων»(ΕΚΑΕ), στο Κουτσόχερο Λάρισας, σε  βάθος 95 μέτρων- μέχρι πρόπερσι ΝΑΤΟικό Αεροπορικό Υποστρατηγείο!

Του ΔΗΜ.ΛΟΥΚΑ
Τα εγκαίνια έκανε ο Υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος τον οποίο  συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.»Εγκαινιάσαμε ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, από εδώ, από τη Λάρισα, μαζί με το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας (…)Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα 2ο Πεντάγωνο, ένα 2ο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι», είπε ο Υπουργός, κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά και στην 1η Στρατιά και το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων ΕΕ που επίσης επισκέφθηκε.
Για τα βύσματα
Αναφερόμενος στο  »Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων ΕΕ», ειπε  ότι είναι πρότυπο και ότι »στηρίζει τις κοινές επιχειρήσεις στην Κεντρική Αφρική. Ένα Στρατηγείο που απέδειξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν άριστα να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς στρατούς».
Για την νεα πολιτική όσον αφορά τις μεταθέσεις στρατιωτών είπε οτι »η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα,  θα δεχθεί – μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ-  το σύνολο, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες» .
Για τα μισθολογικά
Για τα μισθολογικά είπε ότι »είναι δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη».
Και εξήγησε ότι  »θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα – θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου – να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα”.Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων».
Οι άγονοι διαγωνισμοί στην  ΜΟΜΑ
Για την νεα μονάδα τυπου ΜΟΜΑ είπε ότι στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα μονάδα. »Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα.(…) Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά».
Οι μοναδες αυτες όταβ αναπτυχθουν θα αναλαμβάνουν μικρά τεχνικά , χωματουρχικά κυρίως εργα ( δρόμους κλπ) όταν οι διαγωνισμοί  για αυτα καθιστανται άγονοι- δηλαδή δεν ενδιαφέρουν τους εργολάβους. Επίσης θα παρεμβαινουν σε έργα εκτακτης ανάγκης.
Για τον Πρόεδρο
Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την σημασία της εκλογής του 7ου Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ.Καμμένος δήλωσε: «Νομίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%85%cf%82-95-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1.html#ixzz3ShlmBR4q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου