ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μετρούν πληγές από την κακοκαιρία

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

03/02/2015
Τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μετρούν οι αρχές στη χώρα.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκκενώσεις χωριών, κατολισθήσεις και διακοπές κυκλοφορίας στα οδικά δίκτυα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ήπειρος και η Ευρυτανία, σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Αιτωλοακαρνανία.

Πολλά χωριά στην περιοχή της Αρτας εκκενώθηκαν προληπτικά.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των τεράστιων ζημιών που έχουν προκληθεί στην Ήπειρο.
Ζημιές διαπιστώνονται στο 60% και πλέον του οδικού δικτύου της Ηπείρου, ενώ έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες, καταστήματα, σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Στην εθνική οδός Ιωαννίνων- 'Αρτας υποχώρησε το οδόστρωμα στο ύψος του Τερόβου και η κυκλοφορία των οχημάτων, γίνεται από παρακαμπτήριους επαρχιακούς δρόμους.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την περιοχή του δήμου Δωδώνης προκαλώντας τεράστιες ζημιές, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Από το Επισκοπικό, κοντά την πόλη των Ιωαννίνων μέχρι το Ζωτικό και από τη Μπεστιά μέχρι τα χωριά κοντά στο Λούρο. Η κατάσταση είναι δραματική. Δρόμοι κατέρρευσαν, σταβλικές εγκαταστάσεις πλημμύρισαν, τα ιχθυοτροφεία στις πηγές Λούρου έχουν γεμίσει με θολά νερά.
Στη Φθιώτιδα παραμένουν αποκλεισμένα τρία χωριά, καθώς διακόπηκε κάθε πρόσβαση σε αυτά όταν κατέρρευσαν τα γεφύρια που υπήρχαν στις διαβάσεις.
Στην Θεσπρωτία έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στους δήμους Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και Σουλίου. Στον δήμο Σουλίου προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα κυρίως λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα, στις κοινότητες Γλυκής, Παγκρατίου, Καρυωτίου, Πετουσίου, επ. οδός Μίχλας- Πολύδροσου.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου