ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

H Κίνα κατασκευάζει και δεύτερο αεροπλανοφόρο


Posted: Φεβρουαρίου 2, 2015 at 7:37 μμ, Last Updated: 
China_Aircraft_Carrier_

Σύμφωνα με την εφημερίδα  thepeninsulaqatar.com, μια μεγάλη εταιρεία της Κίνας, πρόσφατα κέρδισε την σύμβαση για την προμήθεια καλωδίων για την κατασκευή του δεύτερου κινεζικού αεροπλανοφόρου, ένδειξη ότι το Πεκίνο θα ενίσχυση την ακόμη περισσότερο την  ναυτική του δύναμη.

Οι αρχές στην πόλη  Changzhou, ανακοίνωσαν ότι επαληθεύουν  τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, που αναφέρουν  ότι «το 2015, η πόλη μας θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ορισμένων σημαντικών προγραμμάτων», από την εταιρεία Jiangsu Shangshang Cable Group, η οποία κέρδισε  την σύμβαση για την κατασκευή του δεύτερου κινεζικού  αεροπλανοφόρου», αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ.
Η είδηση για την κατασκευή του αεροπλαναφόρου ήταν λιτή, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τα  τεχνικά δεδόμενα του πλοίου.
Το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο αγοράστηκε από την Ουκρανία μέσω ενός μεσάζοντα, και τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2012, ενώ οι αμυντικές δαπάνες της χώρας έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του ναυτικού της Κίνας, Ναύαρχος Song Xue, δήλωσε τον Απρίλιο του 2013 ότι η χώρα του  «θα διαθέτει  περισσότερα από ένα αεροπλανοφόρα» , αφήνοντας ανοικτό το χρονοδιάγραμμα.
Σε μια επακόλουθη διαρροή, ο γραμματέας του  Κομμουνιστικού Κόμματος της επαρχίας Liaoning, ο Wang Min,  όπου έχει έδρα το πρώτο αεροπλανοφόρο της χώρας, δήλωσε ότι  η κατασκευή του δευτέρου αεροπλανοφόρου αναμένεται να  ολοκληρωθεί γύρω στο 2020.
Οι κινεζικές αρχές προπαγάνδας, όμως διέταξαν να διαγραφούν όλες οι ειδήσεις και οι πληροφορίες, όπως του κινεζικού πόρταλ  Wang, με έδρα τις ΗΠΑ, αλλά και του digital  Times, για ευνόητους λόγους .
Παρ “όλα αυτά, οι σχολιαστές της κινεζικής ραδιοφωνίας  ανταποκρίθηκαν σχετικά με τις τελευταίες αναφορές, τονίζοντας ότι τα κινεζικά  αεροπλανοφόρα που θα κατασκευαστούν θα απαντούν στις «υποστηριζόμενες από την Δύση προκλήσεις».
«Η Κίνα είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά το μοναδικό αεροπλανοφόρο που έχει στην διάθεση του το κινέζικο ναυτικό είναι ρωσικής κατασκευής» , δήλωσε ο  Sun Xiaobo στην εφημερίδα  Global Times, η οποία είναι συνδεδεμένη με το επίσημο Κομμουνιστικό Κόμμα.
Αν και οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας αναπτύσσονται με διψήφιους ρυθμούς και η χώρα απέκτησε το πρώτο αεροπλανοφόρο της,η αμυντική τεχνογνωσία παραμένει πολύ πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η στρατιωτική εκπαίδευση της Κίνας, για το 2015, θα επικεντρωθεί στην «βελτίωση της μαχητικής ικανότητας», για να κερδηθούν πιθανοί  «τοπικοί πόλεμοι», λόγω ότι το Πεκίνο έχει  αρκετές εδαφικές διαφορές.
Σύμφωνα με παλαιοτέρα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, η Κίνα έχει εμπλακεί κατά καιρούς σε αντιπαραθέσεις με την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, σχετικά με τις θαλάσσιες διαφορές στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, και την Νότια Θάλασσα της Κίνας αντίστοιχα, εν μέσω φόβων ότι οι διαφορές αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένοπλες συγκρούσεις.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/h-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bb.html#ixzz3Qhau51hX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου