ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

10 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ξύδι

Posted: Μαρτίου 12, 2015 at 1:49 μμ, Last Updated: 
xydi
Ποτέ δε θα φανταζόσασταν πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με ξύδι, δέκα από αυτά θα δούμε σήμερα, μερικά είναι πραγματικά απίστευτα και αρκετά χρήσιμα που ποτέ δε θα σας πήγαινε το μυαλό αφού χρειάζεται να έχετε μεγάλη φαντασία.

Δείτε και τα δέκα κολπάκια που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.
1. Έχει βουλώσει ο νεροχύτης και έχετε ξεμείνει από χημικά αποφρακτικά, μην ανησυχείτε καθόλου αφού με λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα θα το ξεβουλώσετε μόνοι σας πολύ εύκολα.
Ρίξτε στο νεροχύτη μισό ποτήρι μαγειρικής σόδας και αμέσως μετά προσθέστε και το ξύδι, ο νεροχύτης θα ξεβουλώσει στο λεπτό.
2. Ξεφορτωθείτε τα ίχνη από τις αυτοκόλλητες ταινίες που μένουν στους τοίχους, όταν έχετε τοποθετήσει μία αυτοκόλλητη ταινία στον τοίχο για να κρεμάσετε κάτι και μετά από μέρες την αφαιρέσετε, σίγουρα θα αφήσει ίχνη πάνω στο τοίχο, πάλι έρχεται το ξύδι για να μας δώσει τη λύση, ψεκάστε το σημείο με λίγο λευκό ξύδι και αφήστε το για μερικά λεπτά, περάστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας το σημείο και τα σημάδια εξαφανίστηκαν.
3. Για να απαλλαγείτε από τις οσμές που έρχονται από τον κάδο απορριμάτων που έχετε στο σπίτι, θα χρειαστείτε μία φέτα ψωμί του τοστ και λίγο ξύδι.
Περιχύνετε το ξύδι πάνω στο ψωμάκι του τοστ και το τοποθετείτε στο πάτο του κάδου, αφήστε το όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί και ο κάδος θα μυρίζει υπέροχα.
ti-mporeite-na-kanete-me-xydi
4. Ξεχάστε τα καθαριστικά που χρησιμοποιούσατε όλο αυτό τον καιρό αφού μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ξύδι.
γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με 1/3 ξύδι προσθέστε το υπόλοιπο με νερό και στο τέλος βάλτε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων.
Ανακατέψτε καλά και είστε έτοιμοι, μόλις φτιάξατε ένα εξαιρετικό απολυμαντικό για κάθε επιφάνεια.
5. Ένα ακόμα απίστευτο κολπάκι που είναι πολύ χρήσιμο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες για να απαλλαγείτε από τις μύγες, είναι να γεμίσετε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με μηλόξυδο και να το καλύψετε από πάνω με μία διαφανής μεμβράνη, ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι και η παγίδα για τις ενοχλητικές μύγες είναι έτοιμη, θα εξαφανίσει οποιαδήποτε μύγα πετάει κοντά.
6. Αν βάλετε σε ένα δοχείο ψεκασμού 1/3 ξύδι και το υπόλοιπο το γεμίσετε με νερό, θα έχετε φτιάξει ένα υγρό που θα σας διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό στο σιδέρωμα, καθώς κάθε φορά που θα το ψεκάζετε στα ρούχα θα εξομαλύνει τις ζάρες ευκολότερα.
7. Στις γάτες δεν αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού, έτσι αν ψεκάσετε το καναπέ με ξύδι, να είστε σίγουροι ότι δε θα κάτσει ξανά πάνω σε αυτόν, να θυμάστε να κάνετε ένα ελαφρύ ψέκασμα και μην το παρακάνετε, γιατί μπορεί να αφήσει σημάδια στον καναπέ σας.
8. Προσθέστε λίγο μηλόξυδο στο βάζο που έχετε τα αγαπημένα σας λουλούδια, με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.
9. Για να καθαρίσετε τους φακούς από τα γυαλιά, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα ψεκάσετε με λευκό ξύδι, αμέσως μετά καθαρίστε με το ειδικό πανάκι, με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανιστούν όλες οι βρομιές και τα σημάδια που είχαν πάνω τους, τα γυαλιά σας θα γίνουν και πάλι καθαρά και λαμπερά.
10. Για το τέλος αφήσαμε το κόλπο για να εξαφανίσετε υπολείμματα καμένου φαγητού που μένουν στις κατσαρόλες και τα τηγάνια.
Ρίξτε στο τηγάνι ένα μείγμα από λευκό ξύδι και νερό, αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και όλα τα υπολείμματα θα έχουν εξαφανιστεί , το τηγάνι σας θα έχει γίνει σαν καινούριο.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/10-%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba-2.html#ixzz3Um63jzSA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου