ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΥΡΟ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2015

18/03/2015
Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου κατά την λαμπρή τελετή απονομής των «Βραβείων Τουρισμού 2015» που έγινε την 12η Μαρτίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία λαμπερών προσωπικοτήτων του Ελληνικού Τουρισμού.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου βραβεύτηκε για τις πρωτοβουλίες του στην πλέον αναπτυξιακή κατηγορία στην κατηγορία «Βελτίωση προσβασιμότητας προορισμών / Συνεισφορά στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού / Αύξηση όγκου επιβατών» διάκριση που ανατανακλά στήν αδιάκοπη προσπάθεια του Λ.Τ Σκύρου η οποία αναγνωρίζεται σε επίπεδο Εθνικής Τουριστικής Προσφοράς.
Η Βραβευση αυτή ακολούθησε τη διάκριση που ειχε λάβει το Λ.Τ. Σκύρου πριν απο 3 μήνες οταν απέσπασε  το Αργυρό Βραβείο στα "Enviromental Awards 2014". Περισσότερα από 600 άτομα πλημμύρισαν την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μια βραδιά που αποτέλεσε πραγματικά γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό. Οι πρωτοβουλίες που βραβεύθηκαν και αναδείχθηκαν αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο «ήλιος και θάλασσα». Ο ελληνικός τουρισμός έχει να επιδείξει μια σειρά από ποιοτικές και καινοτόμες πρακτικές: από εξατομικευμένες πολυτελείς υπηρεσίες, μέχρι ‘ψαγμένες’ πολιτιστικές διαδρομές και αθλητικές διοργανώσεις που προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό εκτός της περιόδου αιχμής. 
Το Χρυσό Βραβείο Τουρισμού αποτέλεσε μεγάλη αναγνώριση των επιδόσεων και των πρακτικών του Λ.Τ Σκύρου που ως διαχειριστής του Λιμένα της Λιναριάς Σκύρου έχει καταφέρει να καθιερώσει το Λιμάνι της Λιναριάς ως το πληρέστερο και φιλικότερο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας, προβάλλοντας το Νησί σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κος Κυριάκος Αντωνόπουλος.
Ο κος Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις Πανελλαδικές πρωτιές του Λ.Τ Σκύρου το οποίο,
Ξεκλείδωσε τις διαδικασίες και διενέργησε τον πρώτο στην Ελλάδα διαγωνισμό για κατασκευή Υδατοδρομίου με Ιδιωτική επένδυση. Με γνώμονα και με πρότυπο τον τρόπο και τις διαδίκασίες του Λ.Τ. Σκύρου, δεκάδες φορείς ακολούθησαν τις ιδιες ενέργειες με αποτέλεσμα να τελούν υπο αδειοδότηση περι τα 40 υδατοδρόμια σε ολη την Ελλάδα.
Διενέργησε τον πρώτο στην Ελλάδα  διαγωνισμό για την κατασκευή μεικτού πρατηρίου καύσιμων σε κρηπίδωμα του Λιμένα για σκάφη και οχήματα.
Επέτυχε αυξηση κατά 479% των αφίξεων των τουριστικών σκαφών στη Σκύρο μέσα σε μια τετραετία, προσφέροντας παροχές υψηλού επιπέδου, ενώ παρουσίασε τις συγκινητικές καταγραφές των σχολίων που καταγράφονται στο Βιβλίο Εντυπώσεων του Λιμανιού από υπερήφανους Ε λληνες και  ενθουσιασμένους ξένους επισκέπτες – χρήστες των Λιμενικών εγκαταστάσεων και δέκτες των υπηρεσιών του.
Παράλληλα επισήμανε ότι η πρόοδος αυτή στο σύνολό της, επετεύχθη εν μέσω Οικονομικής Ύφεσης, κουρέματος των χρημάτων του Ταμείου  κατά 73% το 2012, πολύμηνης μάχης για να αποφύγει την κατάργηση του το 2103, Δημοσιονομικών μέτρων με συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού του και κυρίως, Χωρίς κανένα υπάλληλο από το 2008 έως σήμερα!!
Και κατέληξε πως την Άνοιξη του  2015 ξεκινά για το Λιμάνι και τη Σκύρο μια περίοδος προσδοκιών με την κατασκευή του πρώτου Υδατοδρομίου ιδιωτικής επένδυσης, του Σταθμού καυσίμων για σκάφη και οχήματα, την επιλογή του Λιμανιού για την φιλοξενία μεγάλων Διεθνών οργανώσεων, όπως των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ερασιτεχνικής Ποδηλασίας και του Ράλι Αιγαίου 2015, αλλά και τής 4τράμηνης διάρκειας δραστηριότητας περιβαλλοντικών δράσεων στο Λιμάνι από Φοιτητές του τμήματος περιβαλλοντος του Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την  Οργάνωση θερινού Σχολείου με εξέχοντες ομιλητές πάντα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου