ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κίνδυνος από τα ναρκωτικά για την Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

05/03/2015
Σε διαμετακομιστικό κέντρο κάνναβης και ηρωίνης μετατρέπεται η Ελλάδα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB).

Η έκθεση της Επιτροπής, που παρουσιάστηκε από το ΚΕΘΕΑ, η οποία διαπιστώνει ραγδαία αύξηση των νέων ψυχοδραστικών ουσιών σε όλο τον κόσμο.
Έτσι, προτρέπει τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν «σφαιρική, ολοκληρωμένη και ισορροπημένη προσέγγιση» για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, το ΚΕΘΕΑ διαπιστώνει στασιμότητα της ελληνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά.
Στην παγκόσμια ανασκόπηση που επιχειρεί η ετήσια έκθεση, γίνονται αναφορές στην Ελλάδα σε δύο θέματα.
Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει, ότι η αύξηση των κατασχέσεων κάνναβης κατά δύο τρίτα την περίοδο 2011- 2012 υποδηλώνει, ότι μπορεί η χώρα να εξελίσσεται σε διαμετακομιστικό κέντρο της ουσίας.
Επιπλέον, η Ελλάδα παραμένει βασικός κόμβος της βαλκανικής οδού, που διασχίζει επίσης το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της περιοχής και μέσω της οποίας η αφγανική ηρωίνη προωθείται στη δυτική Ευρώπη. Εξάλλου, το 2012 Ελλάδα και Ρουμανία αντιπροσώπευαν το 37% του συνολικού αριθμού νέων διαγνώσεων του ιού HIV μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου