ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τροφές που αντικαθιστούν το γάλα


Posted: Μαρτίου 22, 2015 at 4:15 μμ, Last Updated: 
trofes-poy-antikathistoyn-to-gala
Το γάλα θεωρείται από τα ύψιστης σημασίας αγαθά και απόδειξη ότι αποτελεί την τροφή με τη μεγαλύτερη βιολογική σημασία για τον άνθρωπο από την πρώτη στιγμή της γέννησής του. Αρκεί να σκεφτούμε ότι αποτελεί τη μοναδική τροφή για το νεογέννητο τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του.

Η μεγάλη του αξία οφείλεται στην ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και αποτελεί την καλύτερη πηγή για τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη Α. Επίσης, η ένταξή του στη διατροφή μας κρίνεται αναγκαία, αφού εμπεριέχει μείγμα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητα αμινοξέα και σημαντικές ποσότητες ανόργανων αλάτων (π.χ. ο φώσφορος και το ασβέστιο που αποτελούν δομικά υλικά για το σκελετό).
Όμως,  από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κατηγορίες ανθρώπων που δεν αγαπούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και δεν δέχονται να τα δοκιμάσουν με κανένα τρόπο, διότι απεχθάνονται το γάλα και τα υποπροϊόντα του. Υπάρχει όμως λύση. Και όσοι δεν τη γνωρίζετε, σας επιβεβαιώνω ότι θα παραθέσω έξι τροφές που αντικαθιστούν το γάλα. Μπορείτε, λοιπόν, όσοι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ατόμων, να αντικαταστήσετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με άλλες εξίσου πλούσιες σε ασβέστιο τροφές.
Να σημειωθεί ότι ένα ποτήρι γάλα περιέχει 240 mg ασβέστιο. Γι’ αυτό, για εσάς που το μισείτε, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας ισάξιες θρεπτικές τροφές σε αμινοξέα και να λαμβάνετε την επαρκή ποσότητα ασβεστίου χωρίς να καταναλώσετε γάλα, γιαούρτι κλπ.
Ας  δούμε επιγραμματικά λοιπόν μερικές από αυτές τις τροφές:
Σαρδέλες:  μία ποσότητα 100 γραμμάριων περιέχει 500 mg ασβέστιο.
Αμύγδαλα: τρώγοντας 100 γραμμάρια λαμβάνουμε 248 mg ασβέστιο.
Γαρίδες: τα 80 γραμμάρια περιέχουν 125 mg ασβέστιο.
Μπρόκολο: καταναλώνοντας 80 γραμμάρια λαμβάνουμε 80 mg ασβέστιο.
Κόκκινα φασόλια: τα 100 γραμμάρια περιέχουν 71 mg ασβέστιο.
Σπόροι σουσαμιού: ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει 67 mg ασβέστιο.
πηγη


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b1.html#ixzz3VFcOVfiA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου