ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Αναβίωσε και φέτος με επιτυχία η "Γιορτή της Τουλίπας" στα Δίδυμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 13.4.15 |  | 
 Στο όμορφο χωριό Δίδυμα με τα ατελείωτα λιβάδια άγριας τουλίπας, κάθε Απρίλη πραγματοποιείται η «γιορτή της τουλίπας» στην οποία αποθεώνεται, το ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδομένα καθώς είναι απ’ τα λίγα μέρη της χώρας όπου συναντάται, η αυτοφυής η άγρια τουλίπα.


Έτσι και φέτος η Γιορτή της Τουλίπας, σε συνδιοργάνωση του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, του Τοπικού Συμβουλίου Διδύμων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Διδύμων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου 2015, στην πλατεία Πέτρου Ιατρού, στις 12 το μεσημέρι.
Η γιορτή αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1962. Έκτοτε κάθε Απρίλιο πλήθος κόσμου συρρέει στο όμορφο αυτό χωριό για να γνωρίσει το εξαιρετικό αυτό λουλούδι και να το μαζέψει απ’ τα λιβάδια φτιάχνοντας ανθοδέσμες που οι καλύτερες βραβεύονται από επιτροπή που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής όλο το χωριό φοράει τα καλά του και τα μαγαζιά με το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φυτό. Παλαιότερα το κατάστημα με την καλύτερη διακοσμημένη βιτρίνα βραβευόταν από επιτροπή.
Στα πλαίσια της γιορτής πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, χοροί, τραγούδια, από τους μαθητές των σχολείων της περιοχής και από τη χορευτική ομάδα Ερμιόνης δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Την παράσταση κλέβει η καθιερωμένη παρέλαση των αλόγων του Συλλόγου Ερμιονίδας «Αγάπη για το Άλογο».
Φέτος στην γιορτή παρευρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Θεματικος Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ.Σφυρής , ο Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Γιώργος Γαβρήλος, κ.α.
ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου