ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

YΠΕΘΑ: «Δεν υπάρχει ακόμη λύση για τα αναδρομικά»!!


«Εχουμε εξασφαλίσει τα κονδύλια από περικοπές εξοπλισμών, προκειμένου αυτά να δοθούν άμεσα, ακόμα και αύριο, για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών και των συντάξεων των αποστράτων, προκειμένου να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για την επιστροφή των αναδρομικών, που επίσης προβλέπεται στην ίδια απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει ακόμη========>> βρεθεί λύση. Ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, υποστήριξε ότι έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση, την οποία έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς επίσης και στα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Αιγαίου, που όμως δεν έχουν απαντήσει ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι, πρώτον, υπάρχουν δυσκολίες στην έγκριση και στην εκταμίευση του ποσού από το υπουργείο Οικονομικών και, δεύτερον, ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν εξασφαλίσει τα κονδύλια, που θα πρέπει να δοθούν στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Είναι πιθανό η πλήρης μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών και των Αποστράτων να καθυστερήσει! 
Η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε προσχωρήσει σε μερική αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των ένστολων και των αποστράτων, αυξάνοντας τις αποδοχές τους κατά 50%, δηλαδή υλοποίησαν κατά το ήμισυ την απόφαση του Σ.τ.Ε. για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας. 
Υπενθυμίζουμε ότι την άμεση έναρξη της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών των Ε.Δ, στη βάση της απόφασης του Σ.τ.Ε, είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου