ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Παπάς ("ξένος") που τιμά το ράσο με άπταιστα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Παπάς ("ξένος") που τιμά το ράσο με άπταιστα ΕΛΛΗΝΙΚΑ




Τον πάτερ Γρηγόρη τον πρωτο-συναντήσαμε πριν ένα χρόνο σε ένα παραδοσιακό Ελληνικό πανηγύρι, στην Ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, και είχαμε μια ενδιαφέρουσα...
συζήτηση φυσικά στα Ελληνικά.
Τι το περίεργο?
Το επώνυμο του ιερωμένου είναι Hutton, και είναι Αμερικάνος με καταγωγή από την Ιρλανδία.
 Όμως δεν είναι η εθνικότητα που κάνει αυτόν τον χαμογελαστό Αρχιμανδρίτη ( ιερομόναχο) ξεχωριστό, ούτε η άπταιστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας.
Αλλά το γεγονός ότι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κληρικός στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξακολουθεί να τελεί την Θεία Λειτουργία ΜΟΝΟΝ στα Ελληνικά.
Από την αρχή έως το Δι ευχών.
Και για αυτό, όχι ...
μόνον οι πιστοί της Ενορίας του Saint George στη πόλη Hollywood στη Φλόριδα, αλλά κι από τις τριγύρω Ελληνικές κοινότητες των ομογενών τον λατρεύουν, και κάθε Κυριακή οδηγούν πάρα πολλά μίλια, για να  παρακολουθήσουν την λατρευτική ιεροτελεστία, όπως είχαν συνηθίσει πριν φύγουν από την πατρίδα.


Για το πανηγύρι- Φεστιβάλ είχαμε αναρτήσει (κλικΕΔΩ
 
) πέρυσι φωτό, αλλά και φέτος μπήκαμε στο πειρασμό και το επισκεφθήκαμε όπως θα δείτε στη συνέχεια.
Όσο για τον αυθεντικό αυτό παππά, οι Έλληνες, οι ΕλληνοΑμερικάνοι και οι εντελώς "ξένοι" αλλά 100% Χριστιανοί, αισθάνονται τυχεροί που εδώ και ένα χρόνο βρήκαν ένα πνευματικό πατέρα που αντι (off the clock) να "περιφέρεται" με  κοστούμι, φορά ΚΑΙ τιμά το ράσο του.
Για την ιστορία σπούδασε θεολογία στο  Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο (Θεσσαλονίκη) και υπηρέτησε στα χωριά των Άγγράφων (τα οποία κάποιοι  μοντέρνοι παπαδο-λαπάδες σνομπάρουν ακόμα και να τα επισκεφθούν) καθώς στα Φάρσαλα, και την Θεσσαλονίκη.
ΑΞΙΟΣ....




ΙC XC + NI KA
><((ΙΧΘΥΣ((•>

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου