ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

07/05/2015
Αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας.
Οι νέες τιμές τέθηκαν ήδη σε ισχύ από την 1η Μαΐου και αφορούν τόσο τις μετακινήσεις των επιβατών όσο και τις μεταφορές οχημάτων.

Το πλαφόν αφορά στις τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (ΙΧΕ) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίου, ηλικία και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.
Οι νέες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας και δεν έχουν εφαρμογή στις συνδέσεις στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση. Επίσης, δεν έχουν εφαρμογή στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους πριν από την έναρξη ισχύος της απόφασης.
Στην απόφαση δεν περιλαμβάνονται δρομολόγια σε δημοφιλείς προορισμούς, που έχουν και τη μεγαλύτερη κίνηση, ενώ στελέχη της αγοράς σημείωναν ότι αυτός είναι ο «καθαρός» ναύλος και η τελική τιμή διαμορφώνεται με την ενσωμάτωση των φόρων υπέρ τρίτων, κ.λπ.
Επιπλέον, δεν έχουν εφαρμογή στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους πριν από την έναρξη ισχύος (29 Απριλίου) της παρούσας απόφασης.
Για την λήψη της απόφασης αναπροσαρμογής των τιμών ελήφθη υπόψη η ανάγκη προστασίας της τακτικής και επαρκούς παροχής υπηρεσίας μεταφορών από, προς και μεταξύ των νησιών, αλλά και η εξέλιξη του πληθωρισμού.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου