Κάθε ενέργεια που λαμβάνει χώρα στον κυβερνοχώρο και στοχεύει κατά της ισχύος μιας χώρας ή κατά ενός μη κρατικού οργανισμού ή εταιρίας κτλ,  ονομάζεται κυβερνοπόλεμος (cyberwarfare).

Αυτό εισαγωγικά στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας pentapostagma.gr, που δεν γνωρίζουν και πολλά  πάνω σε αυτό το νέο είδος πολέμου,  το οποίο αποτελεί   θανάσιμη απειλή  για την ανθρωπότητα τα τελευταία  χρόνια.
Στα καθ’υμάς, ο  Αμερικανός Υπουργός  Άμυνας Άστον Κάρτερ επιβεβαίωσε   ότι Ρώσοι χάκερς «κτύπησαν»  πρόσφατα το σύστημα πληροφορικής του Πενταγώνου, αναφέρει άρθρο του ρωσικού πρακτορείο Itar -tass.ru.
«Ναι, είναι αλήθεια», είπε ο Αμερικανός υπουργός σε συνέντευξή στο κανάλι  VICE News, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε πραγματικά κυβερνοεπίθεση …. Η έρευνα «έδειξε» την Ρωσία, ενώ τα  κίνητρα παραμένουν  ασαφή. «Χτυπήθηκε» πραγματικά το δίκτυο του Υπουργείου Άμυνας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά οι υπηρεσίες μας απέκρουσαν αποτελεσματικά την απειλή αυτή, εκτός  δικτύου», δήλωσε ο ίδιος .
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσε να ξανασυμβεί μια επίθεση στον κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με τον Κάρτερ, ο ίδιος δεν γνωρίζει το τι ακριβώς συνέβη, αλλά η διείσδυση στο δίκτυο υπολογιστών του  αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας ή στο δίκτυο κρίσιμων  εγκαταστάσεων υποδομής, είναι τρομακτικά επικίνδυνο περιστατικό.
«Έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα για την πρόληψη τέτοιων πράξεων,  πρόσθεσε  ο ίδιος. «Είναι ένα παράδειγμα του τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο σήμερα». Σύμφωνα με τον υπουργό, « η διασφάλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο,  είναι ένα από τα καθήκοντα της άμεσης προτεραιότητας μας , διότι όλα τα οπλικά συστήματα  συνδέονται με δίκτυα υπολογιστών», τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος
Κληθείς να σχολιάσει σχετικά με την αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών ασκήσεων στην Ρωσία, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι, «οι εν λόγω ενέργειες έχουν στόχο τον εκφοβισμό των συμμάχων των ΗΠΑ. Τα πυρηνικά όπλα αποτελούν μια πύρινη ρομφαία για όλον τον πλανήτη . Αλλά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εάν οι Ρώσοι ήθελαν  πραγματικά να αλλάξουν  πορεία ,και να προχωρήσουμε μπροστά, όχι πίσω», κατέληξε ο ίδιος . Αναφερόμενος στο θέμα του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η παρουσία του «είναι πολύ επικίνδυνη, διότι προφανώς, δεν θα φέρει ευημερία στο λαό, ούτε καμία οικονομική πρόοδο. Αυτή η άποψη είναι ήταν η μόνη αλήθεια κατά τη διάρκεια του« ψυχρού πολέμου »,  κατέληξε  ο Κάρτερ.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, το «επικίνδυνο του πράγματος»  σε ΗΠΑ και Ρωσία, είναι ότι στις ηγεσίες των δύο χωρών , δεν συμμετέχουν πλέον  άνθρωποι που έζησαν έναν παγκόσμιο πόλεμο. Οι πολιτικές ελίτ, ειδικά στην Ουάσιγκτον , έχουν γεμίσει από συμβούλους, καλοσπουδασμένους, αλλά εντελώς ανίδεους από την τρομακτική  βολή ενός πυροβόλου  των 155 mm,  επί παραδείγματι μέσα στο « σύννεφο της μάχης», για να κατανοήσουν ότι πόλεμος θα σημαίνει πάντα το ίδιο πράγμα. Πόνος, δάκρυ ιδρώτα, καμένες σάρκες , τραγωδία , κά.
Αν το κατανοήσουν κάποτε αυτό θα « κόψουν» αυτά που λένε και κυρίως πράττουν….για παγκόσμιες συρράξεις.