ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΕΒ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΦΕΣΗ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΦΕΣΣΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

19/05/2015
Οι επενδύσεις αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θόδωρο Φέσσα.
Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, ο κ. Φέσσας υπογράμμισε την ανάγκη σταθερού πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος εντός της Ευρωζώνης προκειμένου να προχωρήσουν δεκάδες ώριμα επενδυτικά σχέδια ύψους δισεκατομμυρίων.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας για αμαξώματα αυτοκινήτων και αεροπλάνων, υδροπονικές μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων, η υποθαλάσσια σύνδεση ηλεκτροδότησης των νησιών, η ηλεκτρονικοποίηση διαχείρισης συναλλαγών, κέντρα αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων (Logistics), η ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων και η ανάπτυξη υποδομών για την εξυπηρέτηση νέων μορφών τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ωστόσο, τόνισε πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, όταν η οικονομία στραγγαλίζεται και η ύφεση κάνει ξανά την εμφάνισή της, την ώρα που η Ευρώπη μπαίνει σε έναν αναπτυξιακό κύκλο.
Ωστόσο, ο κ. Φέσσας δήλωσε αισιόδοξος για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το αδιέξοδο, καθώς η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, που της δίνουν το δικαίωμα να διεκδικεί μία συμφωνία με τους εταίρους «με κύρια έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, χωρίς να χαθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και η κοινωνική συνοχή».

Η συμφωνία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και «όλοι μας θα την στηρίξουμε» δήλωσε ο κ. Φέσσας, τασσόμενος πάντως κατά των έκτακτων φορολογικών εισφορών και ρυθμίσεων - ενώ τόνισε ότι ο ΦΠΑ δεν πρέπει να δημιουργεί αδιέξοδα στην αγορά.
Σημείωσε δε, την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, που θα λαμβάνει υπόψη τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, αλλά και τη διαπραγμάτευση μεταξύ μας, για να προχωρήσουμε «χωρίς ιδεοληψίες».

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου