ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Moody’s: Ο χρόνος έχει μειωθεί επικίνδυνα

ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

12/05/2015
Η επιδείνωση του κλίματος οδήγησε τον Moody’s στην ξαφνική υποβάθμιση της οικονομίας.





Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο οίκος αξιολόγησης αιτιολογώντας την υποβάθμιση της 29ης Απριλίου εστιάζοντας στην αβεβαιότητα αφενός για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές και αφετέρου στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο είναι αναγκαίο.
Σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος υποβάθμισε την ελληνική οικονομία σε Caa2, από Caa1, ο χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση έχει μειωθεί επικίνδυνα. Θα πρέπει σύντομα να υπάρξει μια κατάληξη, ώστε να επανατροφοδοτηθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας.
Οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά από μία συμφωνία που θα αποκαθιστά, έστω και προσωρινά, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται, πλέον, σαφώς πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία, ενώ η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη και ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο “ατύχημα” έχει αυξηθεί.
Επίσης, αυξημένοι είναι και οι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την εφαρμογή ενδεχόμενης συμφωνίας - εάν επιτευχθεί - δεδομένης της αδύναμης οικονομικής δραστηριότητας. Αυτές οι προκλήσεις αυξάνονται, δεδομένης της οριακής ανάπτυξης και του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος που συνεχίζει να επιδρά αρνητικά στην εφαρμογή της πρόσθετης δημοσιονομικής προσαρμογής και της νέας μεταρρυθμιστικής ατζέντας.
Ο Moody’s εκτιμά πως η τελική συμφωνία θα επιτευχθεί μέσω πολιτικών αποφάσεων. Ωστόσο, σημειώνει ότι η πιθανότητα ενός "ατυχήματος" έχει αυξηθεί.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου