Αυτή η τεσσάρων σελίδων εφημερίδα, εξακολουθεί να δημιουργείται με τον παλιό τρόπο, παρά τη διαθεσιμότητα σε σύγχρονη τεχνολογία. Η Musalman Daily» μετράει 88 χρόνια λειτουργίας, δεδομένου ότι ο ιδρυτής της Syed Azmathullah, την πρωτοξεκίνησε το 1927.
Και οι τέσσερις σελίδες της εφημερίδας είναι χειρόγραφες από καλλιγράφους, πριν πάνε στο τυπογραφείο για την μαζική παραγωγή. Οι καλλιγράφοι, γνωστοί και ως «katibs», εργάζονται σε ένα γραφείο σε μια μικρή γωνιά ενός δωματίου 75 τετραγωνικών και τους παίρνει τρεις ώρες για να μετατρέψουν με ένα στυλό, μελάνι και χάρακα ένα φύλλο χαρτιού σε ειδήσεις και τέχνη.

Η μόνη σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει, είναι ένας υπολογιστής και ένας εκτυπωτής, τα οποία αγοράστηκαν από ανάγκη(!), ώστε οι διαφημιστές να μπορούν να στέλνουν με email τις διαφημίσεις.
Κάθε katib είναι υπεύθυνος για μία σελίδα. Αν κάποιος είναι άρρωστος, κάποιος αναγκαστικά θα κάνει διπλοβάρδια, μιας και οι αντικαταστάτες είναι σπάνιοι. Όταν γίνει κάποιο λάθος στην σελίδα, πρέπει να ξαναγραφτεί ολόκληρη από την αρχή. Ο κάθε katib, παίρνει 60 ρουπίες (περίπου 1,50 δολάρια) ανά σελίδα.
Οι σελίδες, όταν ολοκληρωθούν, μεταφέρεται σε ένα μαύρο και άσπρο αρνητικό και τότε πιέζονται πάνω στις πλάκες εκτύπωσης.

Η εφημερίδα έχει περίπου 23.000 συνδρομητές που πληρώνουν λιγότερο από 10 δολάρια τον χρόνο. Κάθε αντίγραφο της εφημερίδας πωλείται έναντι 75 Paisa ή περίπου 1,6 σεντ.
i-diadromi.gr