ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΚΤ

ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ - ΓΕΦΥΡΑ

21/07/2015
Την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Τζέρυ Ράις.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, που ισοδυναμούν με 1,6 δισεκατομμύρια SDR ή περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως, η Ελλάδα δεν θεωρείται εκπρόθεσμη προς το ΔΝΤ», δήλωσε ο κ. Ράις.

«Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη», ανέφερε.
Παράλληλα, την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ειδικότερα, η ΕΚΤ επιβεβαίωσε «ότι πληρώθηκε από την Ελλάδα». Εκτός των 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν την αποπληρωμή ομολόγων, η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε συμφώνα με πληροφορίες 700 εκ. ευρώ για την πληρωμή τόκων.
Εκταμιεύθηκαν τα 7,16 δισ. ευρώ
Σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου - γέφυρα των 7,16 δισ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ακόμη, συμπλήρωσε ότι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο.
Τέλος, ανέφερε πως σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου