ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ερευνα δικαιώνει παιδιά και εφήβους -Το σχολείο πρέπει να ξεκινά μετά τις 08:30

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ερευνα δικαιώνει παιδιά και εφήβους -Το σχολείο πρέπει να ξεκινά μετά τις 08:30
Λογικό είναι.
Για θυμηθείτε, ξύπνημα στις 5 !!!!!!! και διάβασμα στα’’μελετητήρια’’ από τις 5.30 μέχρι τις 7.00.
Πόσο ‘’βρισίδι’’ έπεφτε ????
Τώρα βέβαια, ξυπνάω  πολλές φορές στις 5.00 και στις 5.30, αλλά ΞΥΠΝΑΩ γιατί δεν θέλω να κοιμηθώ περισσότερο, ΔΕΝ ΜΕ ΞΥΠΝΑΝΕ !
    Δεν υπάρχει κάτι πιο βάρβαρο από το πρωινό ξύπνημα, με τους περισσότερους ανθρώπους να μην θέλουν να σηκωθούν από το «γλυκό» κρεβάτι τους, όταν το ξυπνητήρι χτυπάει.
    Το πρωινό ξύπνημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τα παιδιά και τους εφήβους, που πρέπει να πάνε στο σχολείο.
    Ερευνα, ωστόσο, φέρνει τα πάνω κάτω και δικαιώνει τη νεολαία. Οπως αναφέρει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα πρέπει να ξεκινούν πριν τις 08:30 τουλάχιστον. Ο λόγος είναι αυτός που φαντάζεστε... Οι έφηβοιδυσκολεύονται να ξυπνήσουν και μετά δεν αποδίδουν καλά στα μαθήματά τους.
    Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η μελέτη του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών-CDC των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο Κέντρο έχει προχωρήσει πολλάκις σε τέτοιου είδους έρευνες, κάνοντας παρόμοιες συστάσεις.
    Οι ερευνητές θεωρούν πως είναι απαραίτητο για τους εφήβους να κοιμούνται 8,5 έως 9,5 ώρες, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο αν αναλογιστούμε πως οι περισσότεροι από αυτούς κοιμούνται αργά.
    «Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία, την ασφάλεια και τη σχολική επίδοση των παιδιών. Η πρόωρη έναρξη του σχολείου εμποδίζει πολλά παιδιά να κοιμηθούν όσο πρέπει», δήλωσε η επιδημιολόγος Αν Γουίτον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου