ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Αύξηση 1,8% στην παραγωγή ασφαλίστρων το 6μηνο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΕΕ

10/08/2015
Αύξηση 1,8% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Τα στοιχεία προέρχονται από συνολικά 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95,8% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων.
Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιρειών για το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τις αντίστοιχες του 2014 προκύπτει ότι η παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση 15% στις ασφαλίσεις ζωής, η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked) και μείωση 9,1% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών που οφείλεται κυρίως στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων.
Σημειώνεται πως η ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων κατέγραψε μείωση 16,5% στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Α. Σαρρηγεωργίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε : «Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 η ανάπτυξη εργασιών για την ελληνική ασφαλιστική αγορά ήταν ενθαρρυντική καθώς οι Ασφαλίσεις Ζωής ήταν συνεχώς σε θετικό πρόσημο. Επίσης, οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών τον Ιούνιο κατέγραψαν αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων (2,4% σε μηνιαία βάση) -για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2013».
«Βέβαια, οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου και επέδρασαν αρνητικά στην πορεία της ασφαλιστικής αγοράς δεν περιλαμβάνονται χρονικά στην παρούσα μελέτη, θα διαφανούν, όμως, στις έρευνες των επόμενων μηνών», τόνισε.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου