Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
” Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία.

Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη.
Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της:
-Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.
-Να έρθουν άμεσα στην Κω , ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.
-Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.
-Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;
Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια , προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο.
Ο κ.Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας.”
lathro21-600x450
Αρνούνται να μετακινηθούν οι πρόσφυγες
Σύμφωνα με το Kostoday.gr, ενώ από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών στο στάδιο Ανταγόρας φαίνεται πως οι μετανάστες αρνούνται να εισέλθουν στο γήπεδο για την διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και λίγο πριν τις 11 σημειώθηκε ένταση από τους εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Βασιλέως Γεωρίου, παρεμποδίζοντας την διέλευση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και ποδηλάτων στην περιοχή.
Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών της περιοχής και των κατοίκων, αφού ο όγκος των ανθρώπων έχει μεταφερθεί έξω από τα καταστήματα και τα σπίτια τους.
kostoday.gr