ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: Τραπεζικό λογαριασμό με συνδικαιούχο… την εφορία!ΚΑΘΗ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: Τραπεζικό λογαριασμό με συνδικαιούχο… την εφορία!
Τώρα πλέον, και ΕΠΙΣΗΜΑ η εφορία γίνεται συνέταιρος !
    Σε άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
    Αυτός ο τραπεζικός λογαριασμός θα χρησιμοποιείται μόνο για εισπράξεις της επιχείρησης από πωλήσεις ή παροχή υπηρεσιών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και δεν θα μπορεί κανείς να βάλει χέρι σε αυτόν πλην της εφορίας για την αυτόματη παρακράτηση του ΦΠΑ.
    Βασικό όπλο που θα ρίξει το υπουργείο Οικονομικών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι η αύξηση των συναλλαγών με τη χρήση πλαστικού χρήματος.
    «Παντού POS, ακόμη και στα περίπτερα και τα ταξί» λέει ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών περιγράφοντας το κεντρικό σύνθημα του σχεδίου: «Όσο περισσότερες συναλλαγές περνούν μέσω του τραπεζικού συστήματος τόσο αυξάνεται και το δηλούμενο εισόδημα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που εισπράττουν μέσω του τραπεζικού συστήματος».
    Έχει εντοπισθεί, όμως, ένα μεγάλο εμπόδιο. Ακόμη και επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θέλουν να εγκαταστήσουν μια συσκευή POS προκειμένου να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα των κατασχέσεων για χρέη προς τράπεζες, ιδιώτες ή ακόμη και την ίδια την εφορία.
    Ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν με πλαστικό χρήμα και τα χρήματα μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία, αυτά τα ποσά δεν φθάνουν ποτέ στο ταμείο τους καθώς δεσμεύονται για χρέη προς το δημόσιο ή ιδιώτες.
    Η λύση στο πρόβλημα αυτό δίνεται με τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο θα έχει πρόσβαση μόνο η εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου