ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Volkswagen: Δύο εκατ. οχήματα σε Γαλλία- Βρετανία

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

01/10/2015
Συνέχεια στο σκάνδαλο της Volkswagen δίνουν οι αριθμοί που έρχονται κάθε ημέρα στο προσκήνιο.

Όπως ανακοίνωσε χθες η γερμανική εταιρεία, περί το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ που έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία και περίπου 1,5 εκατ. αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων.

Βάσει ανακοίνωσης της γαλλικής θυγατρικής της Volkswagen, τα αυτοκίνητα που φέρουν το λογισμικό είναι 574.259 μοντέλα της Volkswagen, 189.322 Audi, 66.572 Skoda, 93.388 SEAT και 24.523 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. 


Η θυγατρική της VW στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την ίδια στιγμή πως περίπου 1,2 εκατ. οχήματα με το επίμαχο λογισμικό βρίσκονται στη Βρετανία, περιλαμβανομένων μοντέλων Audi, SEAT και Skoda.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα λάβουν σύντομα ειδοποίηση από την εταιρεία για την επιδιόρθωση του λογισμικού στα οχήματά τους.

Παράλληλα, στη Νότιο Κορέα κατατέθηκαν οι πρώτες δύο αγωγές από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του γερμανικού κολοσσού και δεκάδες άλλες θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα. ερχόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από δικηγορική εταιρεία στη Σεούλ.

«Οι πελάτες μας δεν θα είχαν ποτέ αγοράσει Volkswagen, εάν γνώριζαν τα πραγματικά αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπής ρύπων» δήλωσε εκπρόσωπος της Barun Law, ο οποίος θεωρεί ότι η συμπεριφορά της εταιρείας αποτελεί αισχροκέρδεια από ποινικής άποψης.

Αναμένεται ότι οι ενάγοντες θα ζητήσουν την ακύρωση της αγοράς του αυτοκινήτου τους, επιστροφή του τιμήματος, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.

Περί τα 59.000 αυτοκίνητα της Volkswagen εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό κυκλοφορούν στη Νότιο Κορέα.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου