ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ασφυκτική η κατάσταση στη Λέσβο

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ

23/10/2015
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, η οποία δυσκολεύει περισσότερων λόγω  των κακών καιρικών συνθηκών.

Χιλιάδες άτομα συνωστίζονται στη Λέσβο περιμένοντας να καταγραφούν ή να αναχωρήσουν για τον Πειραιά και την Καβάλα.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, χθες, στη Μυτιλήνη υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες.
Από αυτούς οι 1.500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περί τους 8.500, έχοντας ολοκληρώσει την διαδικασία της καταγραφής, διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους.
Περίπου 4.000 θα θα αναχωρήσουν σήμερα με έκτακτο δρομολόγιο και τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και για την Καβάλα.
Την ίδια ώρα στη Χίο οι έντονες βροχοπτώσεις στάθηκαν αφορμή για να ανοίξουν χώροι της διοίκησης του νησιού, προκειμένου να φιλοξενηθούν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συρρεύσει στο νησί.
Ήδη, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, όσο και το σχετικό Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου, άνοιξαν τα γραφεία της Περιφέρειας αλλά και το κλειστό στάδιο της Χίου, ενώ με πρωτοβουλία του δήμου καθαρίζεται το πρώην βυρσοδεψείο Ζαφειράκη στην περιοχή Ταμπάκικα της πόλης, προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος καταγραφής.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου