ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Με λαμπρές εκδηλώσεις το Ναύπλιο γιόρτασε την απελευθέρωση του από τον Τούρκικο ζυγό (βίντεο)

BLOGER: Η παρούσα ανάρτηση όπως και η " 

Με τεράστια επιτυχία ο 1ος Παλαμήδειος Άθλος στο Ναύπλιο (βίντεο)    " είναι για την 193η Επέτειο της ΄Αλωσης του Παλαμηδίου. ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 29.11.15 | 
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.Το πρωί σήμερα Τιμητικό Άγημα, παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.
Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.
Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γ. Μανιάτης, Γ.Ανδριανός, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θ. Σπαντιδέα, της στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Σιδέρης και Στεφανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γ. Καχριμάνης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
ΠΗΓΗ : "     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου