ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ Β’ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

08/12/2015
Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που συνδέεται με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της υποδόσης, όπως αποφασίσθηκε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού έργου, στο μίνι υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
Επιπλέον, ένα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν το Ασφαλιστικό και ειδικότερα η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει εναλλακτικές λύσεις ώστε οι περικοπές της τάξεως του 1,8 δισ. ευρώ να μη προέλθουν από τη μείωση των κύριων συντάξεων.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο στην ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. .
Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ, για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Υπήρξε αναφορά επίσης στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για τη νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν δεν συμβάλλουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», όπως αναφέρθηκε κατά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου