ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Υπερδιπλασιάστηκε στα 3 δισ. η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " Υπερδιπλασιάστηκε στα 3 δισ. η εισφορά της Ελλάδας στο ΔΝΤ!
Και να μην νομίζει κανείς πως τους τα δίνουμε.
ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! ( τραβηκτικά δικαιώματα )
    Η Ελλάδα κατέβαλε την αύξηση της εισφοράς της, ύψους 1.327,1 εκατ. SDR ή περίπου1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου. Οι συμμετοχές των χωρών (quotas) στο κεφάλαιο του ΔΝΤ υπολογίζονται σε ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR).
    Η εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)υπερδιπλασιάσθηκε σε 2.428,9 εκατ. SDR, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 3,01 δισ. ευρώ από 1.101,8 εκατ. SDR ή περίπου 1,37 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία για τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ.
    Όπως φαίνεται σε πίνακα που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ (IMF Financial Activities), η Ελλάδα κατέβαλε την αύξηση της εισφοράς της, ύψους 1.327,1 εκατ. SDR ή περίπου 1,64 δισ. ευρώ, στις 3 Φεβρουαρίου.
    Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές των χωρών (quotas) στο κεφάλαιο του ΔΝΤ υπολογίζονται σε ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (SDR).
    Η ισοτιμία του SDR έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν χθες στo 1,39 δολάρια.
    Ο διπλασιασμός του κεφαλαίου του ΔΝΤ είχε συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά η εφαρμογή του καθυστέρησε, επειδή το αμερικανικό Κογκρέσο δεν είχε εγκρίνει τη συμφωνία μέχρι τον περασμένο μήνα.
    Με την αύξηση των quotas των 188 χωρών-μελών του Ταμείου, τα διαθέσιμά του θα ανέρχονται σε 477 δισ. SDR(περίπου 659 δισ. δολάρια) από 238,5 δισ. SDR (περίπου 329 δισ. δολάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου