1. Έχεις ανάγκη από περισσότερα μέταλλα
Όταν ζητάς απελπισμένα λίγη σοκολάτα συνήθως έχεις ανάγκη από μαγνήσιο. Αυτό το μέταλλο είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, καθώς συμβάλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς, στην ενίσχυση των μυών και στην παραγωγή ενέργειας.  Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι τα αμύγδαλα, οι μπανάνες, το γάλα, το καλαμπόκι, τα ψάρια και τα σκούρα πράσινα λαχανικά.

2. Έχεις ανάγκη από χαλάρωση
Η επιθυμία για αλμυρές τροφές προδίδει πως χρειάζεσαι λίγη χαλάρωση. ‘Οταν έχεις στρες παράγεται η ορμόνη κορτιζόλη από τα επινεφρίδια, τα οποία χρησιμοποιούν πολύ νάτριο για τη παραγωγή της. Ως αποτέλεσμα, το σώμα χρειάζεται αλάτι.
3. Χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ, έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για ζάχαρη κατά 45%.
xalarwsh

4. Έχεις ανάγκη από νερό
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μπερδεύεται η πείνα με τη δίψα.  Έτσι η αφυδάτωση μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την ανάγκη για φαγητό, ενώ στη πραγματικότητα δεν πεινάς.
5. Θέλεις να νιώσεις χαρούμενος
Αν αναζητάς συνέχεια απλούς υδατάνθρακες, όπως ζυμαρικά, γλυκά, μπισκότα, μπορεί η ψυχολογική σου κατάσταση να μην είναι καλή. Είναι αλήθεια ότι οι υδατάνθρακες βοηθάνε στην απελευθέρωση της σεροτονίνης, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας.
enallaxnews.gr