Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, μην περιμένετε από το παιδί να μάθει πότε ακριβώς προβλέπεται να διακόπτει και πότε όχι. Ο ρεαλιστικός σας στόχος είναι να αντιληφθεί κατά το δυνατόν σε ποιες περιστάσεις απαγορεύεται δια ροπάλου να λειτουργεί αυθόρμητα, όμως και πάλι θα συνεχίσει να το κάνει σε λάθος timing.
Εξηγήστε στο παιδί ότι δεν είναι ευγενικό να διακόπτουμε κάποιον όταν μας λέει κάτι ή μιλάει στο τηλέφωνο ή είναι απορροφημένος με κάποια ασχολία. Διδάξτε του την τέχνη της υπομονής και την αξία της διακριτικότητας, έχοντας στο μυαλό σας ότι τα αποτελέσματα θα προκύψουν μακροπρόθεσμα.
Για τις περιπτώσεις που συντρέχει σοβαρός λόγος να σας διακόψει, ενθαρρύνετέ το να το κάνει με ευγενικό τρόπο και όχι με φωνές και γκρίνιες.
Όποτε είναι να κάνετε ένα σημαντικό τηλεφώνημα ή πρόκειται να ασχοληθείτε με κάτι που απαιτεί πλήρη συγκέντρωση, εξασφαλίστε ότι το μικρό σας ασχολείται με κάτι που του αρέσει. Όπως και να έχει, λίγο χρόνο θα τον κερδίσετε.
Όπως σε όλες τις σωστές συμπεριφορές που πασχίζετε να διδάξετε το παιδί σας, έτσι και σε αυτήν, φροντίστε πρώτοι εσείς να λειτουργείτε υποδειγματικά. Αν το παιδί βλέπει συχνά τους γονείς του να διακόπτουν ο ένας τον άλλον όταν συνδιαλέγονται, θα θεωρήσει ότι αυτό είναι το σωστό και θα το εφαρμόσει μαζί σας.
enorion.blogspot.gr