ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Πώς να κάνετε τα κοσμήματά σας να λάμπουν.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 

Πώς να κάνετε τα κοσμήματά σας να λάμπουν.
    Όταν το αγαπημένο σας δαχτυλίδι δεν έχει την ίδια λάμψη, αντί να αγοράζετε ακριβά διαλύματα καθαρισμού ή να τα δίνετε σε κάποιο κοσμηματοπωλείο, δοκιμάστε να το καθαρίσετε με αυτό το εύκολο DIY καθαριστικό κοσμημάτων.
    Χρησιμοποιήστε συστατικά που έχετε ήδη στον ντουλάπι για να φύγει η σκουριά και τα σημάδια του χρόνου από τα κοσμήματά σας χωρίς καθόλου να χρησιμοποιήσετε χημικές ουσίες. Μόνο με τη δύναμη της φύσης και της επιστήμης. Και μετά οι πολύτιμοι λίθοι σας θα γίνουν ακόμα περισσότερο εκθαμβωτικοί!

Τι θα χρειαστείτε
Ένα μικρό μπολ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό για τα πιάτα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Αλουμινόχαρτο
Χαρτοπετσέτα
Παλιά οδοντόβουρτσα
    Συγκεντρώστε όλο όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε το καθαριστικό για τα κοσμήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας απορρυπαντικό για τα πιάτα, ό,τι άρωμα κι αν έχει. Το αλάτι, η σόδα και το αλουμινόχαρτο 
δημιουργούν μια χημική αντίδραση που ονομάζεται μεταφορά ιόντων και καθαρίζουν τα φυσικά μέταλλα.
    Βυθίστε το αλουμινόχαρτο στο μπολ και στην κορυφή του συμπληρώστε το αλάτι, τη σόδα και το υγρό για τα πιάτα. Στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό νερό και δείτε τις φυσαλίδες να σχηματίζονται. Ρίξτε μέσα τα κοσμήματα και αφήστε τα να «κολυμπήσουν» στο υγρό για περίπου 10 λεπτά.
    Αφαιρέστε όλα τα κοσμήματα από το μπολ και με την οδοντόβουρτσά τρίψτε τα ελαφρά γύρω γύρω από οποιεσδήποτε αιχμές ή πολύτιμους λίθους.
    Εμείς δοκιμάσαμε αυτό το καθαριστικό σε χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το αστραφτερό αποτέλεσμα. Ξεπλένετε μετά τον καθαρισμό και αφήνετε
τα κοσμήματα να στεγνώσουν.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου