ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Eίμαι η ψηλή ξανθιά που σε κοίταζε επίμονα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " Eίμαι η ψηλή ξανθιά που σε κοίταζε επίμονα
Αν δείτε αυτό το SMS στο κινητό σας.
   Χρόνια Πολλά, ο φίλος σου μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η ψηλή ξανθιά που σε κοίταζε επίμονα! Θα χαρώ να τα πούμε ΛΕΝΑ 6945207312
    Αυτό το φαινομενικά αθώο ή. Πικάντικο μήνυμα smsκυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εκατοντάδες κινητά, προκαλώντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά καιομηρικούς συζυγικούς καβγάδες.
    Ακόμη και η απλή απάντηση: «Λάθος» στο sms της ξανθιάς στο κινητό θα έχει ως αποτέλεσμα να λάβετε έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό. Αν πάλι η ανταπόκρισή σας στην «πρόκληση» είναι θετική, το μπουγιουρντί θα είναι αντίστοιχο της θέρμης με την οποία απαντήσατε.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι περιπτώσεις ανθρώπων που κλήθηκαν να πληρώσουν ακόμη και 1.500 ευρώ, ενώ κάποιοι χρεώθηκαν 5.000 ευρώ! Τα θύματα που κατήγγειλαν την. κινητή απάτη έχουν ήδη ξεπεράσει τα 250, ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός των εξαπατημένων είναι πολύ μεγαλύτερος.
    Πώς λειτουργεί το κόλπο με το sms της ξανθιάς στο κινητό; Οι. εταιρείες αυτές, που συνήθως έχουν έδρα τα νησιά Κέιμαν και άλλες χώρες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και ελλιπές νομικό πλαίσιο, αλιεύουν τα υποψήφια θύματά τους με δυο τρόπους.
    Είτε στέλνουν sms σε τυχαίους αριθμούς και όποιος πέσει στην παγίδα, είτε βρίσκουν τους αριθμούς των τηλεφώνων από διάφορα κουίζ, τεστ και άλλα «λογισμικά» στο Διαδίκτυο, στα οποία κάποιος καταχωρεί οικειοθελώς τον αριθμό του.
    Η χρέωση κυμαίνεται από 3 έως 4 ευρώ ανά sms, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο κάτοχος χρεώνεται με ακόμη 2 ευρώ και για το μήνυμα που άθελά του έλαβε.
    Στον μηνιαίο λογαριασμό τελικά η χρέωση από την απάτη κυμαίνεται από 30 έως και 300 ευρώ. Ουσιαστικά με μια απάντηση ο παραλήπτης «αποδέχεται» τη συμμετοχή του σε κεκαλυμμένα «παιχνίδια» ή dating services (τηλεφωνικά ραντεβού).
    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, στην οποία ένας πατέρας από την Ανάβυσσο καλείται να πληρώσει 1.400 ευρώ λογαριασμό για το κινητό του 8χρονου γιου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου