ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.



Την 27η του μηνός Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30 ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας πραγματοποίησε την Ετήσια προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση. Μέχρι σήμερα δεν συνηθιζόταν από τα προηγούμενα Δ.Σ. κατά την διάρκεια της θητείας τους να πραγματοποιούν Γενικές  Συνελεύσεις.  Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση ανεξάρτητα εάν υπάρξει απαρτία ή όχι και στην περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας να κάνει ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των επίκαιρων θεμάτων όπου σε ένα από αυτά λόγω των επώδυνων μέτρων στο θέμα περί της σύνταξης  άφησε άφωνους τα μέλη  όταν το ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματέας    κ. ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη.


Τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ανέλυσε ότι με το υφιστάμενο μη εκσυγχρονισμένο καταστατικό είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Απόσπασμα του καταστατικού.


 Αρθρο 20. για να  πραγματοποιηθεί ή

" ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ "

σας διαβάζω τα αναγραφόμενά του.

 Απαιτείται το εν 1/3 τουλάχιστον του όλου αριθμού των τακτικών και ταμειακώς εν τάξει μελών. Μη γενομένης απαρτίας κατά την πρώτη συνέλευση, καλείται νέα τοιαύτη μετά παρέλευση τριών το ολιγότερο και δέκα, το πολύ ημερών με τα αυτά θέματα. Η απαρτία συνελεύσεως ταύτης δεν δύναται να είναι κάτω του ενός τετάρτου ¼ του όλου αριθμού. Εάν δεν ήθελε ευρεθή εν απαρτία και η Δευτέρα αύτη συνέλευση καλείται  Τρίτη εντός Οκτώ (8), το πολύ ημερών, της οποίας η απαρτία δεν να είναι το εν πέμπτον 1/5 τουλάχιστον του αυτού ως άνω αριθμού μελών. Εάν δεν ήθελεν ευρεθή εν απαρτία και η ΤΡΙΤΗ αύτη συνέλευση, δεν δύναται να κληθεί επι του αυτού θέματος, προ της παρελεύσεως μηνός. 

Λόγω του υπαρκτού κωλύματος από  Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε Γενική Ενημέρωση των παρευρισκομένων που τίμησαν με την παρουσία τους σε διάφορα επίκαιρα θέματα.

Κατ΄ αρχή ευχαρίστησε τον πρώην Γεν. Γραμματέα και Ταμία του Συνδέσμου κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο για την πλήρη ενημέρωση και βοήθεια που του παρείχε για το κλείσιμο του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων έτους 2015.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.- Επεσήμανε ότι γραμματειακά λειτουργούσε ο Σύνδεσμος χωρίς Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και η αρχειοθέτηση των εγγράφων γινόταν με τον τρόπο που δεν  ήταν στην σύγχρονη εποχή, ενώ σήμερα όλα πραγματοποιούνται με την χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
2.-Επεσήμανε ότι η εορτή του Αγίου Αρτεμίου είναι εορτή των εν υπηρεσία όπου έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.
3.-Επεσήμανε ότι τα μέλη πρέπει να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και τυπικοί διότι κατά το παρελθόν είχε προκύψει ανευθυνότητα.
4.-Ανέπτυξε το θέμα για τους συναδέλφους που προέρχονται εκ του Σώματος της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ να μπορούν να έχουν μέλη μέσα στο Δ.Σ.
5.-Ανέλυσε για  το υπαρκτό πρόβλημα της εφημερίδος « ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ » άκουσε τα προβλήματα σχετικά με την αποστολή της, για την θεματολογία της και για τα ετεροχρονισμένα θέματα. Για τα θέματα αυτά ενημέρωσε τα μέλη ότι θα γίνει σχετική αλληλογραφία στην Π.Ο.Α.Σ.Α όπου έχει την ευθύνη της Εφημερίδος.
6.-Συζήτησε το θέμα σχετικά για  την άμεση επικοινωνία με τα μέλη στις περιπτώσεις ( Θανάτου – Μνημόσυνου ) αποθανόντων συναδέλφων. Θα γίνεται με     S.MS. μέσω ειδικού προγράμματος που έχει ο Σύνδεσμος με την χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
7.-΄Εγινε ενημέρωση σχετικά για την επιλογή του Ι.Ν. για τον Ετήσιο Εκκλησιασμό  και κοπή της πίττας  του Συνδέσμου στον ΄Αγιο Βασίλειο ΄Αργους.

Οι παρακάτω ενημερώσεις προήλθαν το πρωϊ της Γενικής Συνέλευσης από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο.

8.- Γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία Π.Ο.Α.Σ.Α. – Υ.Δ.Τ και  ένοπλες  να νοσηλεύονται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία τα άγαμα και τα ανασφάλιστα παιδιά των συναδέλφων.
9.-Ενημέρωση για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. : Το ΤΕΑΠΑΣΑ εντάχθηκε στο Νέο Ταμείο ΕΤΕΑ με την Δική του Διεύθυνση. Γίνεται προσπάθεια μέχρι ενός ορίου ύψους του μερίσματος να μην γίνουν άλλες μειώσεις.
10.-Γίνεται προσπάθεια δημιουργίας Ενιαίου Ταμείου Στρατιωτικών και Σ.Α.   
Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Αντιπρόεδρος κ. ΣΙΑΧΑΜΗΣ Ιωάννης μίλησε για τις πραγματοποιηθείσες εκδηλώσεις του Συνδέσμου όπου όλες είχαν επιτυχία και για τις επόμενες μέχρι τον μήνα Ιούνιο 2016.



1.- Την  15-4-2016  θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι.Μ. Ταξιαρχών στην ΔΗΜΑΙΝΑ, στην ακολουθία του  Ακάθιστου  Ύμνου. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα μεταβούμε στην καφετέρια STORK. Με συμμετοχή 5 €.   
2.-Την 26-6-2016 Εορτή των Αγίων Πάντων Ημέρα ΤΙΜΗΣ των ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που έχει την Αρμοδιότητα η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας.
3.-Την 27-6-2016 Είναι στο πρόγραμμα το Ταξίδι στο Εξωτερικό.
« ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ » όπου έχουν δηλώσει περίπου στα 35 άτομα ενδιαφέρον, ήδη έχουν πληρώσει προκαταβολές περίπου στα 20 άτομα.
Ως Νέο Δ.Σ. ζητάμε τις προτάσεις σας ώστε στο επόμενο 6 μηνο του 2016 να προγραμματιστούν.

Στην συνέχεια λαμβάνει τον λόγο ο Γεν. Γραμματέας κ. ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ



Ανέφερε το θέμα ανευρέσεως γραφείου για τις ανάγκες του Συνδέσμου προς την εξυπηρέτηση των μελών  του Συνδέσμου της πόλεως ΄Αργους και περιχώρων. Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει όσο είναι δυνατόν να υλοποιήσει το αίτημα αυτό.

Στην συνέχεια λαμβάνει τον λόγο η Ειδική Γραμματέας κ. ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη και ενημερώνει τα μέλη για το  επίκαιρο θέμα των συντάξεων.



Επίκειται η ένταξη των Διευθύνσεων απονομής Συντάξεων Γ.Λ.Κ. στο ( Ι.Κ.Α. ) Ε.Φ.Κ.Α.
Επίκειται η ένταξη των Διευθύνσεων απονομής Συντάξεων Γ.Λ.Κ.  στο ( Ι.Κ.Α. )  Ε.Φ.Κ.Α.
Τελευταία ενημέρωση  03/03/2016 Από την Π.Ο.Α.Σ.Α.

Το  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Διευθύνσεις Απονομής Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων θα ενταχθούν στο (Ι.Κ.Α.) – Ε.Φ.Κ.Α.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό είναι ραγδαίες και δυσοίωνες. Όσα επισήμαναν και έθιξαν τα προεδρεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. , Π.Ο.ΑΞΙ.Α. , Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. , Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. , Ε.Α.Π.Σ. , Π.Ε.Α.Λ.Σ. στον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, κατά την επίσημη συνάντηση που είχαν την 22-01-2016 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και εμείς στον Υφυπουργό Εργασίας κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ την 09/11/2015 περί ένταξης της κύριας σύνταξης των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (νυν ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και με ό,τι αυτό συνεπάγεται, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Ειδικότερα, φαίνεται ότι, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα ενταχθεί και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα οι Διευθύνσεις που κανονίζουν και απονέμουν Πολιτικές και Στρατιωτικές συντάξεις, αφού ήδη, ο ως άνω Υπουργός Εργασίας, έχει αποστείλει τον σχετικό φάκελο στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναμένει τη σύμφωνη γνώμη αυτής.

 Εξαιτίας της εμφανούς αντισυνταγματικότητας της εν λόγω διαδικασίας ένταξης, φαίνεται ότι προσπαθούν, για τα «μάτια του κόσμου», να διατηρήσουν ένα ελάχιστο μέρος των συντάξεων που σήμερα απονέμονται από το Δημόσιο, ήτοι τις Βουλευτικές, Πολεμικές και Τιμητικές.– Προσωπικές συντάξεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Π.Ο.Α.Σ.Α., με συγκεκριμένες θέσεις και ανακοινώσεις, αφού προηγούμενα συναντήθηκε με αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, έχει αναδείξει και επισημάνει τα αρνητικά αποτελέσματα που θα επιφέρουν άμεσα σε όλους μας οι διατάξεις του υπό ψήφιση ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 Πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση καθόσον ετοιμάζεται ένα νέο χτύπημα σε βάρος μας που δυστυχώς αυτή τη φορά θα είναι ισχυρότερο και πλέον επώδυνο.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.
Δεν πρέπει να αφήσουμε την επιβίωση μας στα χέρια εντολοδόχων της ανάλγητης κοινωνικά και ανθρωπιστικά κυβέρνησης.
ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

Στην συνέχεια λαμβάνει το λόγο η Ταμίας του Συνδέσμου κ. ΛΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ Παναγούλα. 


΄Ενημέρωσε για τα ΄Εσοδα και τα ΄Εξοδα του Συνδέσμου και για την διαδικασία που έγινε σχετικά με τα Βιβλιάρια Τραπεζών του Συνδέσμου ως επίσης για την κατάθεση της Φορολογικής Δήλωσης του Συνδέσμου.

Στην συνέχεια ήταν το θέμα του Μ.Τ.Σ. όπου  ορίσθηκε ο Γεν. Γραμ. κ. ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ Αντώνιος και ανέπτυξε το θέμα.


Συνάντηση  του Προέδου και μελών του Δ.Σ. της  Π.Ο.Α.Σ.Α. με τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ.   10-3-2016  
Συνάντηση της Π.Ο.Α.Σ.Α. με τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ. 10-3-2016
Τελευταία ενημέρωση16/03/2016

Την 10-3-2016 πραγματοποιήθηκε   συνάντηση της  Ομοσπονδίας μας  με το νέο Πρόεδρο του ΜΤΣ Αντιστράτηγο ε.α. κ. Χαρίλαο Μπουκοβάλα, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Ταμείου Υποσ-γο κ. Νικόλαο Τσελεκίδη.
 Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα ζητήματα με σειρά ερωτημάτων από μέρους μας, που καλύπτουν όλο το φάσμα αιτημάτων των αστυνομικών στην ενέργεια και αποστρατεία για την παρούσα και μελλοντική  πορεία του Ταμείου, αφού  είναι γνωστό ότι στο παρελθόν ελήφθησαν ασύμφορες για το Ταμείο αποφάσεις, οι επιπτώσεις των οποίων στην περίοδο της κρίσης είχαν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις ειδικά στους μερισματούχους.
Από τη συνολική ενημέρωση κατεδείχθη ότι τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια  (από το 2012 και μετά), όπως η ρύθμιση του χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών, ύψους 159 εκατ. € περίπου, η χρηματοδότηση του ΜΤΣ με 186 εκ. €  για την εξόφληση των οφειλομένων ποσών για το ΒΟΕΑ,(εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου-Ν-μβρης 2012), η θεσμοθέτηση  μέτρων για περιέλευση νέων πόρων στο Ταμείο και άλλα μέτρα, αντέστρεψαν την καθοδική του  πορεία και το οδήγησαν στη φάση της εξυγίανσης. Το Ταμείο πλέον δεν παράγει ελλείμματα, δημιουργεί αποθεματικό, σύμφωνα με το νόμο και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του με τα υφιστάμενα έσοδα. Παράλληλα έχει επεξεργασθεί ρυθμίσεις που βρίσκονται στη φάση της θεσμοθέτησης για διασφάλιση νέων πηγών εσόδων. Ειδικότερα:
Το Ταμείο σήμερα:

 Αποπληρώνει όλες  τις οικονομικές του υποχρεώσεις για  την απρόσκοπτη   καταβολή των ΒΟΕΑ.
 Έχει καταβάλει τα οφειλόμενα δικαιώματα από κρατήσεις στον ΕΚΟΕΜΣ (πλέον τόκους), ύψους 41 εκ. €, περίπου, καθώς και  το δάνειο που έλαβε από τον ΕΛΟΑΣ (Δανειακή Σύμβαση 54,5 εκ. €, περίπου).
 Έχει ήδη εξοφληθεί τα οφειλόμενα δικαιώματα από κρατήσεις, στην ΕΑΑΣ, ύψους (2,2 εκ. €), στο ΝΙΜΙΤΣ, (ύψους 11,5 εκ. € περίπου), καθώς και το δάνειο που σύναψε με την «ALPHA BANΚ», (ύψους 10.440.000,00 €).
 
Επίδικη Υπόθεση με «PICAR»:

Αφορά αναπροσαρμογή του καταβαλλόμενου σήμερα ετήσιου μισθώματος  των 10.299.561,79 €, κατά  156,44%. Για το θέμα αυτό για πλήρη ενημέρωσή σας, αναφέρονται τα ακόλουθα:
  Η Εταιρεία άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία μισθωτικών διαφορών) την από 11-12-2013 Αγωγή, επί της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1286/13-7-2015 Απόφαση η οποία έκρινε εαυτόν αναρμόδιο και παρέπεμψε την Αγωγή να συζητηθεί ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, ήτοι του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δεχόμενη ότι η επίδικη Σύμβαση δεν έφερε το χαρακτήρα της «Σύμβασης Μίσθωσης», αλλά της «Δημόσιας Σύμβασης Παραχώρησης Υπηρεσιών».
Κατά του ΜΤΣ και της ανωτέρω Απόφασης η Εταιρεία «PICAR AEE» άσκησε την από 10-9-2015 (ΑΚΔ 5229/2015 και Αρ. Πρωτ: 6901/2015) Έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών στη δικάσιμο της 19-1-2016, με την οποία ζητά να εξαφανισθεί η προηγούμενη Απόφαση και να γίνει δεκτή η από 11-12-2013 Αγωγή της.
Περαιτέρω με την από 4-1-2016 και Αριθμό Κατάθεσης 1/2016 Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, η  Εταιρεία «PICAR AEE» ζητά: «Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μας ως νόμιμη και βάσιμη. Να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση και συγκεκριμένα να επιτραπεί στην Εταιρεία μας να εξακολουθήσει να καταβάλλει, με προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση Απόφασης επί της παρούσας, καθώς και μέχρι την έκδοση τελεσίδικης Απόφασης επί της κύριας Αγωγής, το σήμερα καταβαλλόμενο ετήσιο μίσθωμα των 10.299.561,79 €, χωρίς την αναπροσαρμογή του 156,44% και αντίστοιχα να απαγορευθεί στο καθ’ ου προσωρινά μέχρι την έκδοση Απόφασης επί της παρούσας και μέχρι την έκδοση τελεσίδικης Απόφασης επί της ως άνω αγωγής μας: Να αξιώνει αναπροσαρμοζόμενο μίσθωμα κατά το εξωφρενικό ποσοστό του 156,44 %.
Να υποβάλλει αίτημα κατάπτωσης των εις χείρας των  ευρισκομένων υπ’ αριθμ. 5011000757, 5941000731 και 2850529671 Εγγυητικών Επιταγών της Τράπεζας Πειραιώς, ποσών 73.367.571,53 €, 5.202.000,00 € και 3.535.619,32 € αντίστοιχα, που παραδόθηκαν στο καθ’ ου από την Εταιρεία μας για την καλή εκτέλεση των όρων της επίδικης Σύμβασης, για το λόγο της υπό της Εταιρείας μας καταβολής μειωμένου ετήσιου μισθώματος.
Να καταγγέλλει την επίδικη μίσθωση επικαλούμενο μη σύννομη (λόγω της μη εφαρμογής της αναπροσαρμογής του 156,44%) καταβολή μισθώματος, καθώς επίσης να απαγορεύει στον καθ΄ου να ζητήσει με οποιοδήποτε τρόπο (δικαστικώς ή εξωδίκως) τη διαφορά μεταξύ του συμβατικώς οφειλομένου ποσού ετήσιου μισθώματος 26.412.325,75 €, πλέον ΦΠΑ και του αιτούμενου με την κατά τα ανωτέρω εκκρεμή Αγωγή ποσού 10.299.561,79 €, πλέον ΦΠΑ.
Να καταδικαστεί το αντίδικο στην καταβολή της εν γένει δικαστικής δαπάνης της Εταιρείας μας».  
Δικάσιμος για τη συζήτηση της ως άνω Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων ορίστηκε η 19-1-2016 ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου, όπου εκκρεμεί η εκδίκαση της κύριας Αγωγής (Μονομελές Εφετείο Αθηνών, Τμήμα 7ο).              
Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων της «PICAR AEE» κατά του ΜΤΣ, που επρόκειτο να διεξαχθεί την 1-3-2016 ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών εξ αναβολής από την 19-1-2016, λόγω της παράτασης της αποχής των Δικηγόρων Αθηνών, αναβλήθηκε εκ νέου για την 31-5-2016.
 ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ PSI:
Για το ζήτημα αυτό του ΜΤΣ άσκησε αγωγές κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ελληνικού Δημοσίου για την αποκατάσταση της ζημιάς.
     Για το θέμα των οικονομικών ατασθαλιών που προέκυψε μετά την Οικονομική Επιθεώρηση το 2012, την υπόθεση  ανέλαβε αρχικά το Στρατοδικείο, αλλά μη έχοντας οικονομικές αρμοδιότητες το έστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία   το ανέθεσε τελικά στην Εισαγγελία Εφετών. Τελικά υπάρχει παραπεμπτικό για εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.
     Ως προς την αναλογική εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του  Ταμείου, επαναφέραμε το θέμα και λάβαμε την πληροφόρηση, ότι προβλέπεται σχετική ρύθμιση στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Ταμείου που βρίσκονται τον ΥΠΕΘΑ.
     Ζητήσαμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Ταμείο, (για να μην υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη) για την  εφαρμογή του   Ν.4256/14-04-2014, άρθρο 45, με την άμεση έκδοση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α., ώστε  να καταστεί δυνατή   η περιέλευση νέων πόρων στο ΜΤΣ και το ΤΕΑΠΑΣΑ σε ποσοστό 5% από τις παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώνονται από Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
    Η Ομοσπονδίας μας, η οποία είχε πρωταγωνιστίσει σε όλη τη διαδικασία διάσωσης και εξυγίανσης του ΜΤΣ, παρακολουθεί στενά την πορεία του Ταμείου και είναι σταθερά προσανατολισμένη στη διατήρηση του   μετοχικού του χαρακτήρα, της διατήρησης των κοινωνικών του πόρων, της αναζήτησης νέων πηγών εσόδων και της ισότιμης συμμετοχής μας σε αυτό.

    Στη συνάντηση παρέστησαν  εκ μέρους της Π.Ο.Α.Σ.Α. ο Πρόεδρος Υποσ-γος ε. α. κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,  ο  Α΄Αντιπρόεδρος αντ-γος ε.α. και επίτ. Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γρηγόριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ο Γεν. Γραμ., αντ-γος ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσέας και ο αντ-γος ε.α. ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημ.

Μετά το πέρας των ενημερώσεων από τους υπευθύνους των ανωτέρω θεμάτων υπήρξαν ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Τον λόγο έλαβε ο κ. ΓΚΟΥΒΑΣ Νικόλαος Αντιπρόεδρος του προηγούμενου Δ.Σ. και επί αρκετά χρόνια σε διάφορες θέσεις των προηγούμενων  Διοικητικών Συμβουλίων όπου με την  εμπειρία του  μας βοηθά. Μίλησε και πρότεινε για το υπαρκτό θέμα  των συναδέλφων προερχομένων εκ του Σώματος της Πυροσβεστικής όπου αυτή την στιγμή δεν είναι κάποιος στο Δ.Σ.


Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ε

Να γίνει απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο και με ταυτόχρονη επικοινωνία με το μέλος συνάδελφό μας εκ της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ που ήταν  υποψήφιος και δεν εξελέγχει να ορισθεί ως μέλος του σημερινού Δ.Σ.  χωρίς το δικαίωμα του ψήφου.  Να ενημερώνεται με τα θέματα του Δ.Σ. και να τα μεταφέρει στους συναδέλφους της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ως επίσης και ότι προκύπτει από τους συναδέλφους προς το Δ.Σ.
Η  Γενική Ενημέρωση είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα αμφοτέρων των πλευρών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του  διότι αντάλλαξαν ΙΔΕΕΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που στο μέλλον θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.-    

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ   

Την Γενική Συνέλευση – Ενημέρωση χαιρέτισε ο Νέος Δ/ντής κ. ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ Π. ο οποίος μετά χαράς δέχθηκε να μιλήσει μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ και του Αντιπροέδρου κ. ΣΙΑΧΑΜΗ Ιωάννη κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο του Νέου Διευθυντή αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας στην Αργολίδα.

Ο Δ/ντής λαμβάνοντας τον λόγο είπε :   «  Εντυπωσιάστηκε για τον κόσμο της Αργολίδας για το ενδιαφέρον που έδειξε με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Νομό κάτι το οποίο δεν έχει δεί σε άλλους Νομούς. Το ίδιο ισχύει και για την Γενική Συνέλευση – Ενημέρωση που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμός μας ως επίσης και για τον 
« ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ » όπου και εκεί παραβρέθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Τόνισε ότι ως συνταξιούχοι Αστυνομικοί είμαστε σε θέση να βοηθάμε και να συνεργαζόμαστε με την υπηρεσία. Είμαστε τα έμπειρα και βοηθητικά  μάτια των συναδέλφων  εν υπηρεσία από την κοινωνία.
Η κοινωνία σήμερα πρέπει να είναι κοντά και να συνεργάζεται με όποια απλή πληροφορία ασήμαντη για αυτόν αλλά σημαντική για τις ειδικές υπηρεσίες που ασχολούνται με το έγκλημα. 
Οι Αστυνομικοί προέρχονται και είναι παιδιά από την κοινωνία που ζούμε.
Τελειώνοντας τόνισε επίσης ότι η πόρτα του Αστυνομικού Δ/ντή είναι ανοικτή καθ΄ όλο το 24 ωρο  ».

  Η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης – Ενημέρωσης έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.-



ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Πάντα να φροντίζετε να γίνονται ανάλογες ενημερώσεις, που κρίνονται ως απόλυτα αναγκαίες, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και επιφέρουν αλλαγές για τις οποίες, πολλάκις ούτε καιν γίνονται εγκαίρως αντιληπτές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή